Πελετίδης για τη φωτιά: «Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή»

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο Γηροκομειό

Πελετίδης

Η ανακοίνωση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για τη φωτιά στο Γηροκομειό αναφέρει: 

Η σημερινή μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό, επί της ουσίας μέσα στον οικιστικό ιστό, δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μεγάλη καταστροφή. Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή, πράγμα που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των Κυβερνήσεων -της σημερινής και των προηγούμενων- και ενός συστήματος που το μόνο που το νοιάζει είναι τα κέρδη των λίγων.

Τη στιγμή που εμείς “καιγόμαστε” η κυβέρνηση “καίγεται” για το πώς θα “μπουκώσει” με χρήματα τη βιομηχανία του πολέμου, αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων.

Μετά μάλιστα από τόσες καταστροφές που έχει ζήσει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια, θρηνώντας θύματα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες, τόσο της Πυροσβεστικής, όσο και της Πολιτικής Προστασίας, παραμένουν υποχρηματοδοτημένες και υποστελεχωμένες.

Σήμερα τις ζωές και τα σπίτια του λαού, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, τα έσωσαν οι εργαζόμενοι, ο λαός, με την αυτοθυσία τους και την οργάνωσή τους.

Όλοι μαζί, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την άμεση ασφαλή επαναλειτουργία του Καραμανδανείου και όλων των ιδρυμάτων, καθώς και να παρθούν επιτέλους όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.