Ομοβροντία 650 πλειστηριασμών στη Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα ένας από τους βιομηχανικούς-βιοτεχνικούς χώρους που «βγαίνουν στο σφυρί»

Τράπεζες και servicers τρέχουν να προλάβουν… καλοκαιριάτικα.

Δυτική Ελλάδα

Ανεβάζουν ταχύτητα οι τράπεζες και οι servicers στη δημοσίευση πλειστηριασμών κι ας μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον Αύγουστο πρακτικά να αποτελεί «νεκρό» μήνα αφού «παγώνουν» εκ του νόμου όλες οι διαδικασίες.

Μέχρι όμως να φτάσουμε εκεί, οι τράπεζες και οι διαχειριστές «κόκκινων» δανείων τρέχουν να προλάβουν ό,τι μπορούν, γι’ αυτό και έχουν «φορτώσει» την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με 645 προγράμματα για όλη τη Δυτική Ελλάδα μόνο για τον μήνα Ιούλιο, όταν για το πεντάμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 525 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 425 αφορούν τον Δήμο Πατρέων.

Μέσα στον Ιούλιο, εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων βγαίνουν «στο σφυρί» 190 κατοικίες, 64 οικόπεδα με κτίσμα, 38 καταστήματα, 38 αποθήκες, 35 οικόπεδα, 16 θέσεις στάθμευσης, 7 βιομηχανικοί – βιοτεχνικοί χώροι, 5 επαγγελματικοί χώροι, 5 αγροτεμάχια με κτίσμα, 4 χώροι γραφείων και 3 αγροτεμάχια.

Από τις κατοικίες, η πιο μεγάλη πρώτη προσφορά ξεκινάει από το ποσό των 232.600 ευρώ που αφορά σε μεζονέτα και φτάνει μέχρι τα 2.400 ευρώ, που αφορά σε δικαίωμα επικαρπίας ενός παλιού οικήματος.

Ο μεγαλύτερος πλειστηριασμός ακινήτου αφορά βιομηχανικό χώρο στην Πάτρα με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 1.666.000 ευρώ, ενώ το χαμηλότερο «χτύπημα» αφορά ποσοστό επικαρπίας 35% παλαιού οικήματος, πάλι στην Πάτρα με ποσό μόλις 29,25 ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από το 2018 όταν ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περίπου 100.000 σε όλη την Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι το 81,3% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Από τους διεξαχθέντες πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 76,2% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Υποψία για εμπρησμό ή έκρηξη στο Γηροκομειό; η φωτιά που «άναψε» φωτιές ΦΩΤΟ

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, οργή στο δικαστήριο

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας, πού βρίσκεται ΦΩΤΟ

ΑΑΔΕ – Φορολογικές δηλώσεις: Με ρυθμό ρεκόρ η φετινή υποβολή