Η «καριέρα» του «όμορφου Τζωρτζ» πρωταγωνιστή του φονικού στο Ψυχικό, γιατί είχε φύγει από την Πάτρα

Eφυγε από Πάτρα γιατί σακάτεψε στο ξύλο τον διάδοχο του Παΐζη.

Ψυχικό

Εικοσι χρόνια πριν. Ηταν το καλοκαίρι της Ελλάδας. Η χρονιά του Euro και της Ολυμπιάδας της Αθήνας. Το καλοκαίρι της έξαψης και της έκστασης. Τότε που είχε εγκαινιασθεί και δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Αυτή πέρασε, ερχόμενος από την Ανω Βασιλική Ναυπακτίας στην κοσμοπολίτικη Πάτρα, ο 24χρονος τότε Γιώργος Κ.
Ενα συνεσταλμένο παιδί, ομορφόπαιδο, και με δίψα ν’ ακολουθήσει τα όνειρά του. Είκοσι χρόνια αργότερα ήταν, άραγε, όνειρό του να θεωρείται το πιο «γρήγορο πιστόλι» της Αθήνας;

Αυτός, που πριν λίγες μέρες με κυνισμό, μέρα μεσημέρι, κατηγορείται ότι δολοφόνησε στο Ψυχικό τον τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη, εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο θανάτου; Μάλλον όχι, δεν ήταν αυτό το όνειρό του.
Ούτε αν ζούσε σήμερα θα μπορούσε να φανταστεί ο ικανός αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Πάτρας, ότι θα ξεστράτιζε ο ανιψιός του.

Ο θείος ήταν ένας από τους πιο μάχιμους διώκτες της παρανομίας και αυτός που εισηγήθηκε σε πασίγνωστο πατρινό επιχειρηματία να προσλάβει τον Γιωργάκη στο παραλιακό κοσμικό κέντρο της Πάτρας, απ’ όπου «παρήλαυνε» όλη η καλή κοινωνία της πόλης.

Συνεσταλμένος στην αρχή, πιο θαρρετά στη συνέχεια, ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος–ήταν και κούκλος.

Μιλάει στην «Πελοπόννησο» πατρινός επιχειρηματίας-εργοδότης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του: «Καταλαβαίνεις, τον προσέλαβα κάνοντας το χατίρι του θείου αξιωματικού. Ηταν ένα πρόθυμο παιδί που έπαιρνε γρήγορα τα “γράμματα της νύχτας”! Δούλεψε όλη τη σεζόν στην επιχείρησή μου, αλλά αποφάσισε να φύγει για την Αθήνα. Την επόμενη χρονιά εμφανίσθηκε με Πόρσε στο μαγαζί, συνοδευόμενος από ένα πανέμορφο μοντέλο. Κατάλαβα αμέσως ότι είχε εξελιχθεί ραγδαία στη νύχτα…».

Ο επιχειρηματίας δεν το θυμόταν. Αξιωματικός, όμως, εκείνης της εποχής είπε ότι ο Γιώργος ήταν ο «αυτοφωράκιας» του κοσμικού κέντρου. Είχε συλληφθεί τρεις-τέσσερις φορές. Ηταν από τότε εξοικειωμένος με τις συλλήψεις… Είναι αλήθεια ότι η μετακόμισή του στην Αθήνα επισπεύσθηκε, γιατί αν έμενε στην Πάτρα, πολλά μπορούσε να πάθει.

Εκείνο το καλοκαίρι του 2004 κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε δολοφονηθεί ο «αρχηγός» της πατραϊκής νύχτας Ανδρέας Παΐζης, ο «ωραίος Τζώρτζ» ένα βράδυ έξω από το παραλιακό κλαμπ ήλθε στα χέρια με τον «διάδοχο» τού Παΐζη! Οι προϊστάμενοι έμειναν έκπληκτοι. Αποδείχθηκε ότι ήταν καλά γυμνασμένος και «σαν άλλος Μπρους Λι» όπως μας είπε χαρακτηριστικά ένας από τους παρισταμένους εκείνο το βράδυ, σακάτεψε στο ξύλο τον νέο αρχηγό της νύχτας.

Μοιραία, δεν μπορούσε να μείνει στην Πάτρα. Φεύγοντας για την Αθήνα, είχε πάρει μια ώρα αρχύτερα τον κακό τον δρόμο…

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Υποψία για εμπρησμό ή έκρηξη στο Γηροκομειό; η φωτιά που «άναψε» φωτιές ΦΩΤΟ

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, οργή στο δικαστήριο

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας, πού βρίσκεται ΦΩΤΟ

ΑΑΔΕ – Φορολογικές δηλώσεις: Με ρυθμό ρεκόρ η φετινή υποβολή