Πάτρα: Η Ενωση Αστυνομικών για τη φωτιά στο Γηροκομειό – «Άψογη συνεργασία»

«Για άλλη μια φορά συνάδελφοι μας, ακόμα και εκτός υπηρεσίας, δήλωσαν εθελοντές και πήγαν άμεσα στο πεδίο της φωτιάς, αψηφώντας τους κινδύνους, για να προσφέρουν» αναφέρει η ανακοίνωση

Σπίτι εχει παραδοθεί στις φλόγες στο Γηροκομείο

Η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει:

Χθες 9 Ιουλίου 2024 εξελίχθηκε μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους, στην ανατολική πλευρά της πόλης της Πάτρας, πυρκαγιά που κατέστρεψε τον πνεύμονα πρασίνου γύρω από την Ιερά Μονή Γηροκομείου. Κινδύνευσαν βέβαια πέρα από το δάσος, κατοικίες πολιτών αλλά και σημαντικές υποδομές όπως η ίδια η Ιερά Μονή, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, η Μέριμνα και το Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο.

Σε όλη αυτή την πραγματικότητα οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν παρόντες, για άλλη μια φορά, για να απομακρύνουν τους Πολίτες από τις επικίνδυνές περιοχές, να διασώσουν ανήμπορους συνανθρώπους μας και να διευκολύνουν τις Πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούσαν. Για άλλη μια φορά συνάδελφοι μας, ακόμα και εκτός υπηρεσίας, δήλωσαν εθελοντές και πήγαν άμεσα στο πεδίο της φωτιάς, αψηφώντας τους κινδύνους, για να προσφέρουν.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την φορά ο κρατικός μηχανισμός, οι εθελοντές και οι Πολίτες συνεργάστηκαν άψογα ώστε να διασωθούν σπίτια, εγκαταστάσεις και δασικές εκτάσεις από την φωτιά και να μην θρηνήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας από αυτή. Από τους επιτελείς των Σωμάτων και των Υπηρεσιών με τον σχεδιασμό τους, μέχρι τον απλό Πολίτη που μοίραζε με το ιδιωτικό του όχημα νερά σε όσους μάχονταν την φωτιά, από τον πιλότο και τον πυροσβέστη που διακινδύνεψαν την ζωή τους και πάλι, μέχρι τον Αστυνομικό που πήρε στην αγκαλιά του τον γέροντα για να το φυγαδεύσει από την πύρινη λαίλαπα, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους, η πρόσφορά όλων είναι άξια συγχαρητηρίων και έφερε σημαντικό περιορισμό των αποτελεσμάτων αυτής της αστικής πυρκαγιάς.