Κεφαλονιά: Ο τραγικός θάνατος του 20χρονου κολυμβητή – «Δεν είχε κύματα, ο καιρός ήταν πολύ καλός»

Η μοιραία βουτιά και ο τραγικός θάνατος του 20χρονου κολυμβητή στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Ένας 20χρονος Νοτιοαφρικανός, ο οποίος αγνοούνταν από χθες βρήκε τραγικό θάνατο. Ο νεαρός ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Σάμης, στη Κεφαλονιά.

Τραγική κατάληξη: Βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος κολυμβητής στην Κεφαλονιά
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 20χρονος ήταν μέλος πληρώματος ενοικιαζόμενου σκάφους, τύπου Καταμαράν. Χθες βούτηξε από το πλοίο στη θάλασσα για να κολυμπήσει και χάθηκαν τα ίχνη του. Ειδοποιήθηκε η λιμενική αρχή, η οποία και με τη συνδρομή ιδιωτών ξεκίνησε άμεσα τις έρευνες στην περιοχή. Τελικά ο 20χρονος εντοπίστηκε σήμερα και ανασύρθηκε νεκρός από ιδιώτη δύτη που συμμετείχε στην επιχείρηση.

«Ο γιος μου χάθηκε λίγο βόρεια της Σάμης. Παρακαλώ βοηθήστε μας να τον βρούμε. Ξέρω ότι η ακτοφυλακή κάνει έρευνα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι βοηθούν τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να τον βρουν. Παρακαλώ βοηθήστε μας να βρούμε τον Benjamin», ανέφερε η μητέρα του σε μια ανάρτηση που κυκλοφορούσε τις τελευταίες ώρες στα social media.

Για την υπόθεση μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σάμης, Π. Δρακουλόγκωνας. «Είναι συγκλονιστικό, ένα νέο παιδί, ένας νέος εργαζόμενος. Από νωρίς το απόγευμα γύρω στις 18:00 που ενημερωθήκαμε ζήσαμε με την αγωνία. Δυστυχώς (σ.σ. σήμερα) είχαμε το τραγικό νέο.

Εκείνο που εγώ γνωρίζω μετά βεβαιότητος είναι ότι ο καιρός ήταν πάρα πολύ καλός, δηλαδή δεν υπήρχε κυματισμός, δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον ένα 20χρονο παιδί να κολυμπήσει.

Κατά πληροφορίες υπήρχαν κι άλλοι μέσα στο σκάφος. Από το σκάφος ενημερώθηκε το λιμεναρχείο ότι αγνοείται, χθες το απόγευμα, 18:00 η ώρα περίπου.

Το λιμεναρχείο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε ως δήμος, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του καταμαράν ότι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ότι, καθώς κολυμπούσε, χάθηκε ο άτυχος αυτός νέος», τόνισε ο δήμαρχος.