Η Έφη Γιαννιά στις πυρόπληκτες περιοχές του Ερυμάνθου

Θυμίζουμε ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους κατοίκους και παραγωγούς να δίνουν καθημερινά «μάχη» για να στήσουν ξανά τη ζωή και τις δουλειές τους.

Γιαννιά

Στις πληγείσες περιοχές της Δ.Ε. Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 21 Ιουνίου βρέθηκε η αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ευσταθία Γιαννιά.

Συγκεκριμένα, η κα Γιαννιά επισκέφθηκε το Κάλφα κι άλλους όμορους οικισμούς και συζήτησε με κατοίκους και παραγωγούς της περιοχής που βίωσαν τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας και τις δραματικές συνέπειες, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχασαν σπίτια, αγροικίες και αποθήκες, αγροτικές εγκαταστάσεις, ζώα και καλλιέργειες.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν, γι’ αυτό και ζήτησαν και τη δική της παρέμβαση, προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες για την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων. Θυμίζουμε ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους κατοίκους και παραγωγούς να δίνουν καθημερινά «μάχη» για να στήσουν ξανά τη ζωή και τις δουλειές τους.

Η κα Γιαννιά δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό τους, στηρίζοντας τα αιτήματα τους, ενώ όπως επεσήμανε, «η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο, στις ιδιωτικές περιουσίες, αλλά και στο δίκτυο υποδομών του Δήμου και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, ώστε να μπορέσουν οι πυρόπληκτοι να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Παράλληλα, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε και το φυσικό περιβάλλον, όπως επίσης, και να αντλήσουμε σημαντικά συμπεράσματα με σκοπό την περαιτέρω θωράκιση της περιοχής».

Γιαννιά