Καιρός: Σε κλοιό καύσωνα η χώρα με 43άρια Τετάρτη και Πέμπτη, η ανάρτηση Μαρουσάκη

Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 42 με 43 βαθμούς σε κλειστές και μακριά από τη θάλασσα περιοχές.

Καιρός

Στο έλεος του καύσωνα βρίσκεται ολόκληρη η χώρα τις τελευταίες ώρες με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 βαθμούς την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 42 με 43 βαθμούς σε κλειστές και μακριά από τη θάλασσα περιοχές.

Σε κλοιό καύσωνα 5 ημερών με 42άρια η χώρα: Θα «λιώσουμε» το Σαββατοκύριακο, η πρόγνωση για την Πάτρα, δείτε ζωντανά την πορεία του

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Σε κλοιό έντονης και παρατεταμένης ζέστης η χώρα μας τις επόμενες ημέρες με την κορύφωση αυτού του ισχυρού θερμού κύματος να εντοπίζεται το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά τους 42° με 43° σε κλειστές και μακριά από τη θάλασσα περιοχές», γράφει στην ανάρτησή του ο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Ο χάρτης που ακολουθεί από το προγνωστικό μας μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από κατατοπιστικός. Όμορφη ημέρα σε όλες και σε όλους!».

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Παραμονή σε χώρους που κλιματίζονται Ντύσιμο ελαφρύ, χρήση καπέλου και μαύρων γυαλιών ηλίου Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας Πολλά χλιαρά ντους Μικρά σε ποσότητα γεύματα Λήψη άφθονων υγρών Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους Οι ηλικιωμένοι να μην εγκαταλείπονται μόνοι τους, αλλά να εξασφαλίζεται κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.