Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στην «Π» ο Χάρης Δούκας, επί διήμερο στην Αχαΐα από σήμερα

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στην «Πελοπόννησο» ενόψει της σημερινής περιοδείας του στην Αχαΐα. Αίγιο και Πάτρα οι πρώτοι σταθμοί.

Δούκας

Σε Αίγιο και Πάτρα θα βρεθεί το απόγευμα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του για την ηγεσία του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Αλλάζουν οι ισορροπίες για νέο αρχηγό – Ποιος υποστηρίζει ποιον

Στις 18.30, ο Χ. Δούκας θα βρεθεί στην καφετέρια-beach bar «ΗΔΥΛΗ» στην παραλία Αλυκής Αιγίου, ενώ δύο ώρες αργότερα, θα βρεθεί στην Πάτρα στην Piazza Santa Rosa απέναντι από τον Αγιο Διονύσιο. Και στις δύο εκδηλώσεις θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με αχαιούς φίλους του και να συζητήσουν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δούκας θα φτάσει στην Αχαΐα μετά από περιοδείες σε Ηπειρο και Αιτωλοακαρνανία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοπόννησου» μεταξύ άλλων θα έχει και επαφές με τη διοίκηση της Παναιγιαλείου Ενωσης Συνεταιρισμών και άλλους παραγωγικούς φορείς. Η περιοδεία του κ. Δούκα στην Αχαΐα θα συνεχιστεί και αύριο, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθεί στον Ερύμανθο, ενώ θα έχει νέο κύκλο επαφών με παραγωγικούς φορείς του Νομού. Οι περιοχές των Καλαβρύτων και της Δυτικής Αχαΐας θα καλυφθούν σε νέα περιοδεία το προσεχές διάστημα.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Δούκα, η «Π» εξασφάλισε δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου. Σχετικά με το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών, τονίζει ο κ. Δούκας:  «Στις 6 Οκτωβρίου θα κριθεί, αν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει θέση μάχης στην αφετηρία μιας κρίσιμης πορείας. Μιας πορείας που θα μετασχηματίζει γρήγορα, δημοκρατικά, συμμετοχικά και ενωτικά το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλη δύναμη προοδευτικών ανατροπών, που θ’ αλλάξει την κατεύθυνση της χώρας. Σε αυτή την ιστορική πρόκληση, δήλωσα “παρών”».

Επιπλέον, από την τοποθέτηση του κ. Δούκα δεν έλειψε η κριτική προς την κυβέρνηση: «Για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, φαίνεται ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Ο “πολυδύναμος εκσυγχρονισμός” που υποσχέθηκε μετά την εκλογική της νίκη πέρυσι το καλοκαίρι, αποδείχθηκε άδικος και αδύναμος. Δεν ξεγελά πια κανέναν. Οσες περίτεχνες φράσεις και αν σκαρφιστεί, δεν μπορεί να κρύψει την σταθερή κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την γιγάντωση των ανισοτήτων, δεν μπορεί να κοροϊδέψει τους πολίτες που η επίσκεψή τους στο σούπερ μάρκετ μετατρέπεται σε “επικίνδυνη αποστολή”, δεν πείθει το 65% των πολιτών που πιστεύει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Για όλους αυτούς τους πολίτες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι εδώ, με ευθύνη, με όραμα, με δύναμη. Αυτός είναι ο στόχος μου, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Να ξανασυναντηθούμε με όλον αυτόν τον κόσμο, που λέει “δεν πάει άλλο”. Να ξαναμιλήσει το ΠΑΣΟΚ για τα πραγματικά προβλήματα της ζωής των πολιτών, παρουσιάζοντας τεκμηριωμένες, ρεαλιστικές προτάσεις, που για να τις υλοποιήσει θα επιτυγχάνει τις συνθέσεις που απαιτούνται και θα συγκρούεται με τα συμφέρονται που μπαίνουν εμπόδιο».

Μάλιστα, ο κ. Δούκας εμφανίζεται «διαβασμένος» και για τα αναπτυξιακά «προβλήματα» της Πάτρας και του Αιγίου. Επισημαίνει στην «Π»: «Η Αχαΐα, χρόνια τώρα, έχει χορτάσει υποσχέσεις. Η Πάτρα βίωσε με καταστροφικές συνέπειες την αποβιομηχανοποίησή της. Τα έργα υποδομής που χρειάζεται για να ξαναγίνει μια παραγωγική πόλη, μένουν σχέδια επί χάρτου. Εκκρεμεί η νέα σιδηροδρομική γραμμή, εκκρεμεί το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ το μεγαλεπήβολο σχέδιο “Αχαΐα 2030”, παραμένει χωρίς μελέτες, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς χρονοδιάγραμμα. Το Αίγιο ζει τις συνέπειες από την εγκατάλειψη της ΕΒΟ από την εγκατάλειψη των αγροτών, την εχθρική στάση της κυβέρνησης στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών, την αποδυνάμωση των δομών υγείας. Αυτές είναι οι δικές μου προτεραιότητες, γι’ αυτά είμαι αποφασισμένος να παλέψω. Γι’ αυτό ζητώ απ’ όλους να κάνουμε νέο ξεκίνημα, μαζί, στις 6 Οκτωβρίου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Θα «καούμε» μέχρι την Παρασκευή, που θα αγγίξει 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Πάτρα: Η ζέστη «στράβωσε» τις γραμμές του Προαστιακού, διακοπή δρομολογίων

Φιάσκο με τις επιδοτήσεις ρεύματος: Ζητούν από επιχείρηση της Πάτρας να επιστρέψει 988 ευρώ

Τη Δευτέρα η κηδεία της 36χρονης που δολοφονήθηκε στην Αμφιλοχία

ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Αλλάζουν οι ισορροπίες για νέο αρχηγό – Ποιος υποστηρίζει ποιον

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Δοκιμασία» για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ