Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας: «Υποτίθεται ότι είμαι νεκρός», η κίνηση που τον έσωσε – Για εκλογές «δοκιμασία» μίλησε ο Μπάιντεν

Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

τραμπ

Μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε συνέντευξη μέσα στο ιδιωτικό του αεροπλάνο καθ’ οδόν προς το Μιλγουόκι για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, στη New York Post.

«Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα», επε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, φορούσε έναν μεγάλο λευκό επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί. Το επιτελείο του επέμενε να μην τραβηχτούν φωτογραφίες.

«Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός», είπε ο Τραμπ. «Υποτίθεται ότι είμαι νεκρός».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ακόμη ότι θα είχε πεθάνει αν δεν είχε γυρίσει το κεφάλι του ελαφρώς προς τα δεξιά για να διαβάσει ένα διάγραμμα για τους παράνομους μετανάστες. Εκείνη τη στιγμή, αυτό που θα ήταν μια θανατηφόρα βολή, τελικά του έσκισε ένα μικρό κομμάτι από το αυτί του.

Ο Τραμπ είπε ότι καθώς οι πράκτορες της Μυστικών Υπηρεσιών τον κατέβαζαν από τη σκηνή, ήθελε να συνεχίσει να μιλάει στους υποστηρικτές του, αλλά του είπαν ότι δεν ήταν ασφαλές και ότι έπρεπε να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Τραμπ: Το μυστήριο με τα παπούτσια του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών για τις ηρωικές τους πράξεις και τους εξήρε που πυροβόλησαν τον δράστη.

Ξεκαθάρισε επίσης ένα μυστήριο σχετικά με τα παπούτσια του. Στο βίντεο με τους πυροβολισμούς και όσα ακολούθησαν, καθώς οι πράκτορες προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν από τη σκηνή για ασφάλεια, ακούγεται να λέει: «Περιμένετε, θέλω να πάρω τα παπούτσια μου».

Όπως εξήγησε στη συνέντευξη, «οι πράκτορες με χτύπησαν τόσο δυνατά που έπεσαν τα παπούτσια μου και τα παπούτσια μου είναι στενά», είπε χαμογελώντας.

Τραμπ:Στο Μιλγουόκι για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

Μιλώντας καθώς επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ για το Μιλγουόκι, όπου το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών ξεκινά τη Δευτέρα και διαρκεί έως την Πέμπτη, ο Τραμπ είπε ότι η ομιλία του θα ανταποκριθεί στην στιγμή που απαιτεί η ιστορία. «Είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τη χώρα. Μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία», σημείωσε.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο Τραμπ ανάρτησε στο Truth social ότι «μόνο ο Θεός εμπόδισε το αδιανόητο να συμβεί». Και πάλι, μιλώντας στην Washington Examiner, επικαλέστηκε τον «Θεό». «Αυτή είναι μια ευκαιρία να φέρουμε όλη τη χώρα, ακόμα και ολόκληρο τον κόσμο, μαζί. Η ομιλία θα είναι πολύ διαφορετική, πολύ διαφορετική από ό,τι θα ήταν πριν από δύο ημέρες», υπογράμμισε.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο αεροπλάνο του κατά την πτήση της επιστροφής από το ράλι στο Μπέντμινστερ. Η εν λόγω συμφωνία έφερε τον δημοσιογράφο μόλις λίγα μέτρα από τον Τραμπ, όταν πυροβολήθηκε.

Όπως είπε ο Τραμπ, η απόφασή του να σηκώσει το χέρι του όταν η Μυστική Υπηρεσία τον οδήγησε από τη σκηνή ήταν να ενημερώσει τους ανθρώπους εκεί ότι είναι εντάξει, «και ότι η Αμερική συνεχίζει, προχωράμε μπροστά, ότι είμαστε δυνατοί», είπε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι όταν σηκώθηκε και είδε ότι το πλήθος δεν είχε κουνηθεί, έπρεπε να τους πει ότι αυτός και η χώρα θα πάνε καλά. «Η ενέργεια που προερχόταν από τους ανθρώπους εκεί εκείνη τη στιγμή, απλώς στάθηκαν εκεί. Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς ήταν αυτό, αλλά ήξερα ότι ο κόσμος έβλεπε. Ήξερα ότι η ιστορία θα το έκρινε αυτό και ήξερα ότι έπρεπε να τους ενημερώσω ότι είμαστε καλά».

 

Μπάιντεν: «Δοκιμασία» για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν

«Δοκιμασία» για τις ΗΠΑ χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτου τηλεοπτικού διαγγέλματός του από τον Λευκό Οίκο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Δοκιμασία» για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Ειδικότερα ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε:

Το χθεσινό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, μας έκανε όλους να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθούμε πως θα προχωρήσουμε μετά από αυτό.

Ευτυχώς, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος. Του μίλησα χθες και είμαι χαρούμενος που είναι καλά. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν. Ο Κόρεϊ ήταν ένας σύζυγος, ένας πατέρας, ένας εθελοντής πυροσβέστης, ένας ήρωας που προστάτευσε την οικογένειά του από αυτές τις σφαίρες. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τις ευχές μας σε όσους τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα σήμερα, μίλησα για την έρευνα που γίνεται. Ακόμα δεν ξέρουμε το κίνητρο του εκτελεστή. Δεν ξέρουμε αν είχε βοήθεια από κάποιον άλλον ή αν μίλησε με κάποιον.
Σήμερα όμως, θέλω να σας μιλήσω για αυτά που ξέρουμε. Ξέρουμε ότι ένας πρώην πρόεδρος πυροβολήθηκε και ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε απλώς επειδή εξασκούσε το ελεύθερο δικαίωμά του να παρακολουθεί τον υποψήφιο της επιλογής του.

Δεν μπορούμε, δεν πρέπει να πάμε σε αυτό τον δρόμο στην Αμερική. Έχουμε περάσει από εκεί στην Ιστορία μας. Η βία δεν ήταν ποτέ η απάντηση. Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία. Για οποιαδήποτε βία, οποτεδήποτε. Τελεία. Καμία εξαίρεση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή η βία να γίνει κανονικότητα.

Η πολιτική σκηνή σε αυτή την χώρα έχει ανάψει. Είναι ώρα να ηρεμήσουμε τα πράγματα. Όλοι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε.

Η διαφωνία είναι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι πεδίο μάχης και κυρίως ένα πεδίο σκοτωμών. Πιστεύω ότι η πολιτική είναι μια αρένα για ειρηνικά debate, για να αποδώσει δικαιοσύνη, για να λαμβάνονται αποφάσεις που στηρίζονται στο Σύνταγμα. Στεκόμαστε για την Αμερική. Όλοι περνάμε από τεστ τώρα που οι εκλογές πλησιάζουν και το πάθος μεγαλώνει».

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Θα «καούμε» μέχρι την Παρασκευή, που θα αγγίξει 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Κίνδυνος πυρκαγιάς: «Πορτοκαλί συναγερμός» σε 11 περιοχές, στο «κίτρινο» η Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Η ζέστη «στράβωσε» τις γραμμές του Προαστιακού, διακοπή δρομολογίων

Φρέντι Μπελέρης: Εκτός φυλακής, «είμαι συγκινημένος και χαρούμενος»

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Θα τον βοηθήσει να κερδίσει ή θα τον εμποδίσει;»

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις από συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες για 25.000 vouchers

Euro 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία!