«Οι άποικοι» στο Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Την Τρίτη 16 Ιουλίου στο Νέο Δημαρχείο της Πάτρας

ΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ένα ιστορικό δράμα δοσμένο αριστουργηματικά από τον Χιλιανό Φελίπε Γκαλβέζ Αμπέρλε, θα απολαύσουν στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου οι φίλοι του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στο αίθριο του νέου Δημαρχείου.

Τίτλος της ταινίας που μας μεταφέρει στη Χιλή του 19ου αιώνα «Οι άποικοι» ( The Settlers). Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Φελίπε Γκαλβέζ συνθέτει μία αιματοβαμμένη, ωμή αντι-γουέστερν ιστορία, για να κάνει ένα πικρό, καυστικό σχόλιο για την Χιλιανή Ιστορία – τη γενοκτονία των ιθαγενών και τις θηριωδίες της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας.

Η ταινία

Τρεις ιππείς προσλαμβάνονται από έναν πλούσιο γαιοκτήμονα για να σημειώσουν την περίμετρο της εκτεταμένης περιουσίας του. Σύντομα, όμως, αυτή η διοικητική αποστολή θα μετατραπεί σ’ ένα αιματοβαμμένο κυνήγι των ιθαγενών της περιοχής.

Πρόκειται για ένα σκοτεινό, εικαστικά εκθαμβωτικό γουέστερν με στοιχεία ταινίας τρόμου. Ο Φελίπε Γκάλβες χρησιμοποιεί θαυμάσια τους κώδικες του σινεμά των ειδών για να ασκήσει κριτική στις θηριωδίες της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας που δεν μπορούμε – και δεν πρέπει– να ξεχάσουμε. Μ’ ένα μεγαλοπρεπές εικαστικό ύφος, βραδύκαυστους ρυθμούς, μυσταγωγική ατμόσφαιρα και μια ωμά ρεαλιστική, σκληρή απεικόνιση της βίας, το φιλμ αφηγείται μια ιστορία βουτηγμένη στο αίμα και στον θάνατο. Τη σφαγή των αυτοχθόνων της Χιλής από τους Ισπανούς γαιοκτήμονες.

Πρωταγωνιστούν: Mark Stanley, Camilo Arancibia, Benjamín Westfall, Alfredo Castro, Mishell Guaña

Παραγωγή: Στέφανο Σεντίνι, Σκηνοθεσία: Φελίπε Γκαλβέζ, Σενάριο: Φελίπε Γκαλβέζ, Αντόνια Γκιάρντι, Φωτογραφία: Σιμόν Ντε Αρκάντζελο, Μοντάζ: Μάθιου Τάπονιρ, Μουσική: Χάρι Αλλούτσε
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Στάνλεϊ, Καμίλο Αρανσιμπία, Μπενιαμίν Γουέστφολκ, Αλφρέντο Κάστρο
Διάρκεια: 97 λεπτά

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου στην Ανθούπολη και την Κυριακή 21 Ιουλίου στην Παραλία Προαστείου.