Λοβέρδος για Novartis: Η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίρνει χρήματα για να καταθέσει στη Δικαιοσύνη

«Ζητώ να εξεταστούν οι μηνύσεις μου κατά δύο μαρτύρων που έλεγαν για μένα συκοφαντικά ψέματα» αναφέρει ο πρώην υπουργός

Λοβέρδος

«Το ελληνικό δίκαιο απαγορεύει να έχει ίδιον όφελος ή οικονομικό συμφέρον ένας προστατευόμενος μάρτυρας, ανεξαρτήτως πού παράγεται αυτό» ανέφερε σχετικά με τα πρόσωπα που κατέθεσαν με «κουκούλα» στην υπόθεση Novartis ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί με το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε στο Talk Radio 98,9πως «όταν ένας άνθρωπος παίρνει χρήματα για να πει ορισμένα πράγματα, αυτό δεν επιτρέπεται από την ελληνική δικαιοσύνη. Όταν ο Έλληνας πολίτης μαθαίνει ότι η αμοιβή τους ήταν 5-6 εκατ. ευρώ, άνθρωποι που το βλέπουν αλλιώς μπορούν να πουν ό,τι θέλουν».

Και αναρωτήθηκε: «Για να μας πουν τώρα, γιατί είπαν όσα είπαν; Από τι προστατεύονται, από τι κινδυνεύουν; Από 10 πολιτικούς; Με 10 πολιτικούς έχεις να κάνεις, από τι προστατεύεσαι; Ο προστατευόμενος προστατεύεται από ανθρώπους που έχουν όπλα, μπράβους, κτλ. Ένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να αμυνθεί με κάποια μήνυση; Το δικαίωμα το έχει μόνο ο άλλος;». Θυμίζουμε ότι ο κ. Λοβέρδος είναι ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis.

«Tο δικαίωμά μου αυτό πρέπει να μου αναγνωριστεί και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να αρθεί ο χαρακτήρας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Λέει ο άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, και δεν το καταλαβαίνω: αν αρθεί η προστασία ποιος άλλος θα το τολμήσει; Ο επόμενος που θα το κάνει θα έχει να συνεισφέρει και όχι να πει «άκουσα, μου είπαν, φήμες» και από την άλλη ο εισαγγελέας θα ρωτάει και δεν θα βασίζεται σε μια ψευδή συκοφαντία. Ζητώ λοιπόν, όπως όλοι οι Έλληνες, να εξεταστούν οι μηνύσεις μου κατά δύο μαρτύρων που έλεγαν για μένα συκοφαντικά ψέματα και κανένα από αυτά, αφού υπήρξε και ανάκληση στη δική μου περίπτωση, δεν στοιχειοθέτησε την παραμικρή ανάμειξή μου. Δεν πιέζω κανέναν δικαστή, δεν κάνω παραστάσεις, δεν λειτουργώ κομματικά και ζητώ κάτι που το δικαιούμαι».

«Έχω μηνύσει και θέλω να διασταυρωθούν με καθαρό δημόσιο τρόπο τα επιχειρήματά μου, ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι με συκοφάντησαν έχοντας γνώση ότι με συκοφάντησαν» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος υπενθύμισε για τους προστατευόμενους μάρτυρες ότι «στη βάσανο των ερωτήσεων υπέπιπταν σε αντιφάσεις και για πολλά έλεγαν δεν ξέρω και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να κριθεί».

Στο ερώτημα, τέλος, αν υπήρξε πολιτική εντολή για τις καταθέσεις αυτές, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε «θα πουν οι ίδιοι αν υπήρξε πολιτική εντολή. 100% λέω εγώ, αλλά αυτό θα το πουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά στους δύο συκοφάντες θέλω η δική τους πρακτική να ακουστεί γιατί τα είπαν και να μας πουν αν τους τα υπέδειξε κάποιος και ποιος».