Κορύφωση του καύσωνα, πότε πέφτει η θερμοκρασία, ο καιρός στην Πάτρα

Ως μία από τις δύο πιο δύσκολες ημέρες της εβδομάδας λόγω καύσωνα φαίνεται πως θα είναι η Τετάρτη 17/07/2024  σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

καύσωνα

Με θερμοκρασίες ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου, κορυφώνεται τις επόμενες δυο ημέρες ο καύσωνας. Τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας προκαλούν θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση στη Δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 40 βαθμούς , ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 4 μποφόρ και η υγρασία θα ξεπεράσει το 35%.

Ρεκόρ ζέστης αναμένεται να καταγραφεί στον Πύργο, δεδομένου ότι προβλέπονται θερμοκρασίες πάνω ίσως και από τους 42 βαθμούς. Ενώ και στο Αγρίνιο το θερμόμετρο θα δείξει 41 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα.

Η Τετάρτη και η Πέμπτη (17 και 18-7-2024) αναμένεται να είναι οι πιο δύσκολες ημέρες με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται την στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

«Κάπου μεταξύ 26 και 27 του μηνός, μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο»

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, «κάπου μεταξύ 26 και 27 του μηνός, μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο».

«Πολύ νωρίς για σαφή συμπεράσματα, αλλά οι ensemble προγνώσεις σπάνια μας “απογοητεύουν”. Κάπου μεταξύ 26 και 27 του μηνός, μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο…», γράφει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αχαΐα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά σ΄εργοστάσιο, ανυπολόγιστες οι ζημιές ΦΩΤΟ

Ερύμανθος: Αντιπυρικά έργα στα τέλη της αντιπυρικής! Πήρε 230.000 ευρώ από το «πράσινο ταμείο»

Γιώργος Αλεξόπουλος: Ο πρώτος ταξιτζής με Tesla στην Πάτρα – Είναι σαν να οδηγώ ρομπότ

POS: Υποχρεωτική σήμανση σε ταξί και λαϊκές αγορές για τις πληρωμές με κάρτες, τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφωθούν

ΗΠΑ: «Βλέπουν» Ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του Τραμπ

Εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ: Μάχη «στήθος με στήθος» για δύο – Δημοσκόπηση του pelop.gr