ΑΑΔΕ: «Στη φόρα» οι μεγαλοοφειλέτες, δείτε ποιοι χρωστάνε εκατομμύρια
Δόθηκαν στη δημοσιότητα λίστες με μεγαλοοφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη δημοσιοποίηση καταλόγων που περιλαμβάνουν εκατοντάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τον e-ΕΦΚΑ, οι οποίες υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι λίστες περιλαμβάνουν:
- Φυσικά πρόσωπα που έχουν βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο, με καθυστέρηση πληρωμής άνω του ενός έτους, όπως αυτή αποτυπώνεται στα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS/EISPRAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).
- Φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ που υπερβαίνουν το ίδιο όριο των 150.000 ευρώ και παραμένουν απλήρωτες για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Δείτε τις λίστες για τα φυσικά πρόσωπα ΕΔΩ και τα νομικά πρόσωπα ΕΔΩ
Οι δημοσιοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνουν αποκλειστικά όσους οφειλέτες πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.
Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος των μέτρων για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
25 εντυπωσιακά γεγονότα για την Ελλάδα που οι περισσότεροι αγνοούν
Προσκυνηματική εκδρομή του Συλλόγου Αγίου Βασιλείου στην Τήνο
Το AI προκαλεί σεισμό στη λογοτεχνία με ένα από τα best sellers της χρονιάς
iPhone: Από την Κίνα στην Ινδία η παραγωγή της Apple
Πάτρα – KinoFest 2026: Η σύγχρονη τέχνη συναντά τη μνήμη στην Achaia Clauss
