Αμπού Ντάμπι: Δωρεάν εμβόλια για όλους τους τουρίστες

Κράτηση δωρεάν εμβολίων θα μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες με βίζα και κάτοχοι διαβατηρίων που δικαιούνται τουριστική βίζα όταν φθάνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αμπού Ντάμπι

Το Άμπου Ντάμπι προσφέρει στους τουρίστες δωρεάν εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ο οποίος μέχρι σήμερα προσφερόταν μόνο σε πολίτες των ΗΑΕ και όσους είχαν καθεστώς μόνιμης κατοικίας στη χώρα.

Οι επισκέπτες με βίζα που έχει εκδοθεί από το Άμπου Ντάμπι και οι κάτοχοι διαβατηρίων που δικαιούνται τουριστική βίζα όταν φθάνουν στα ΗΑΕ μέσω του Άμπου Ντάμπι θα μπορούν να κάνουν κράτηση δωρεάν εμβολίων, σύμφωνα με πληροφορίες της Εταιρείας Ιατρικών Υπηρεσιών, η οποία διαχειρίζεται τις υποδομές δημόσιας υγείας.

Οι κάτοχοι ληγμένης άδειας διαμονής ή ληγμένης βίζας εισόδου επίσης θα δικαιούνται δωρεάν εμβολιασμό, όπως δήλωσε στις 11 Ιουνίου το Γραφείο Τύπου του Άμπου Ντάμπι.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη διάρκεια της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα οι άδειες διαμονής κάποιων ανθρώπων να λήξουν ή να ακυρωθούν όταν εκείνοι απολύθηκαν.

Οι αρχές Υγείας των ΗΑΕ ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι σχεδόν το 85% από τον πληθυσμό που δικαιούται να εμβολιαστεί έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα ΗΑΕ τον τελευταίο μήνα και το Άμπου Ντάμπι εξακολουθεί να έχει περιορισμούς στην είσοδο, περιλαμβανομένης της αυτοαπομόνωσης και του μοριακού τεστ κατά διαστήματα μετά την άφιξη.

Όσοι εισέρχονται οδικώς από άλλα εμιράτα υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό για να αποδειχτεί ότι δεν είναι μολυσμένοι.

Οι ταξιδιώτες από 27 χώρες, περιλαμβανομένων της Κίνας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, μπορούν να εισέρχονται χωρίς καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Οι αρχές υγείας των ΗΑΕ προσφέρουν τα εμβόλια της κινεζικής Sinopharm και της Pfizer/BioNTech στο Αμπού Ντάμπι.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop