Αχαΐα: 16 σχολεία στον διαγωνισμό της PISA – Που δεν έγιναν εξετάσεις

Η επιλογή σχολείων για την PISA, έγινε με δειγματοληψία σχολείων σε όλη την Ελλάδα και τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα συνεκτιμώνται στους βαθμούς των μαθητών

Αχαΐα: 16 σχολεία στον διαγωνισμό της PISA - Που δεν έγιναν εξετάσεις

Συνολικά 16 σχολικές μονάδες της περιοχής μας συμμετείχαν στις χθεσινές εξετάσεις της ελληνικής PISA. Σε όλα τα σχολεία που είχαν δηλώσει συμμετοχή οι εξετάσεις εξελίχθηκαν ομαλά παρά τις στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Μόνο σε ένα σχολείο στον Πύργο δεν έγιναν οι εξετάσεις μετά από απόφαση των γονέων να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Πρόκειται για τις διαγνωστικές εξετάσεις του ΟΟΣΑ που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο να τεστάρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Η επιλογή σχολείων για την PISA, έγινε με δειγματοληψία σχολείων σε όλη την Ελλάδα και τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα συνεκτιμώνται στους βαθμούς των μαθητών.

Τα σχολεία δηλαδή που επιλέγησαν δειγματοληπτικά είναι κάποια μικρά άλλα μεγαλύτερα και κυρίως από όλη τη χώρα, προκειμένου να εξαχθούν τα πλέον ασφαλή συμπεράσματα.

Ειδικότερα στην Αχαΐα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξεως από 10 Δημοτικά Σχολεία και της Γ΄τάξεως από έξι Γυμνάσια. «Οι εξετάσεις στα σχολεία που είχαν οριστεί να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξελίχθηκαν ομαλά χωρίς προβλήματα. Μόνο σε ένα σχολείο του Πύργου που υπήρχε αντίδραση από τους γονείς για τη διαδικασία δεν έστειλαν τα παιδιά τους κι έτσι δεν έγιναν οι εξετάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι πανελλαδικά συμμετείχαν 6.000 μαθητές της ΣΤ΄δημοτικού και 6.000 της Γ’ γυμνασίου. Οπως επισήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας στους συνδικαλιστές που ξεσηκώθηκαν κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας ότι αξιοποίησε «επιτέλους και η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης».

Το τελευταίο αποτελεί ζητούμενο για την Ελλάδα. Κι αυτό διότι οι χαμηλές επιδόσεις των ελλήνων μαθητών στον διαγωνισμό PISA, τη διεθνή εκπαιδευτική έρευνα που διεξάγει ο ΟΟΣΑ από το 2.000 και κάθε τρία χρόνια, προβληματίζουν καθώς όλα τα χρόνια οι έλληνες μαθητές είναι στις πέντε τελευταίες θέσεις, παρουσιάζοντας επιδόσεις κάτω του μετρίου.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ