Αχαΐα: Αναζητούν δικαίωση για την κόρη τους οι γονείς της 40χρονης που πνίγηκε κάνοντας ράφτινγκ στον Λάδωνα

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Δέσποινας καταγγέλλει ότι την έψαξαν μόνο για 7 λεπτά αφότου έπεσε στα παγωμένα νερά του Λάδωνα.

40χρονης

Πέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατο της Δέσποινας Αγαπητού, που πνίγηκε στα παγωμένα νερά του Λάδωνα μπροστά στα μάτια των παιδιών της, και οι γονείς της αναζητούν δικαίωση για το κορίτσι τους.

«Η μικρή θυμάται δύο πράγματα. Το πρώτο ότι έσβηνε το φως της και ένα δεύτερο φεύγοντας φώναζε “η μαμά μου, η μαμά μου”» περιγράφει ο Κώστας Αγαπητός, πατέρας της 40χρονης.

Πέντε χρόνια μετά, ο εφιάλτης αναβιώνει μέσα στις δικαστικές αίθουσες. «Το μόνο που θέλω να φωτίσει ο Θεός τους ανθρώπους που είναι πάνω στην έδρα να αποδώσουν Δικαιοσύνη, να δικαιωθεί η Δέσποινα» λέει ο πατέρας της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Δέσποινα, που λάτρευε τα extreme sports, έμελλε να χάσει τόσο άδικα τη ζωή της, μια μέρα μάλιστα πριν τα γενέθλια του αδελφού της.

«Το συμβάν έγινε το Μεγάλο Σάββατο και τα γενέθλια τα είχε την Κυριακή, όπου θα επέστρεφε η Δέσποινα για να γιορτάσουμε» θυμάται ο πατέρας της.

Στις φωτογραφίες που τράβηξαν λίγα λεπτά πριν την μοιραία βόλτα, ευδιάθετη και χαμογελαστή η Δέσποινα ποζάρει δίπλα στην 8χρονη τότε κορούλα της που σήμερα πάει Δευτέρα Γυμνασίου και τον γιο της, που σήμερα είναι φαντάρος.

Η μοιραία βάρκα είναι η αριστερή στην φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook της εταιρείας. Όλοι φορούν σωσίβια και κράνη με την μικρή κόρη της Δέσποινας να ξεχωρίζει μέσα στο πορτοκαλί γιλέκο.

Η βαρκάδα ξεκινά και στα μισά της διαδρομής η βάρκα προσκρούει σε κάτι κορμούς και αναποδογυρίζει.

«Υπεράριθμη. Είχαν 10 άτομα ενώ ήταν για 8 άτομα με αποτέλεσμα να ανατραπεί η βάρκα και να εγκαταλείψουν το κορίτσι μου στα 7 λεπτά», είπε ο κος Αγαπητός.

Η διασκέδαση μετατράπηκε σε απόλυτη τραγωδία. Οι επιβαίνοντες παρασύρθηκαν μέσα στα νερά και η Δέσποινα εγκλωβίστηκε κάτω από κορμούς δέντρων.

«Χάρη στον εγγονό μου δεν θρηνώ σήμερα και την εγγονή μου, εκτός από την κόρη μου» θα πει σήμερα ο κύριος Κώστας στο LIVE NEWS.

«Την έψαξαν για 7 λεπτά και την εγκατέλειψαν»

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πατέρας της, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης μόλις συνειδητοποίησαν την απουσία της Δέσποινας, βούτηξαν μόνο δύο φορές για να την αναζητήσουν. «Έψαξαν για 7 λεπτά και την εγκατέλειψαν» θα συμπληρώσει.

«Την παράτησαν στα 7 λεπτά ενώ η βιβλιογραφία λέει στα 45 λεπτά. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ ότι έτσι ασυνείδητα έκαναν δύο βουτιές και φύγανε και μετά όταν γύρισαν με την πρώτη βουτιά τη βρήκαν στο σημείο που είχε ανατρέπει η βάρκα» λέει και ο πόνος του ξεχειλίζει.

«Κάθε Πάσχα ένα μνημόσυνο για εμάς»

Είναι ο κύριος Κώστας μαζί με τη σύζυγο του την ημέρα που κήδευαν την κόρη τους. Σήμερα 5 χρόνια μετά, τους στοιχειώνουν τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα:

Είχαν οι οδηγοί την απαραίτητη εκπαίδευση;
Εντοπίστηκε άμεσα η 40χρονη;
Μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικά ώστε η κόρη τους σήμερα να ζει;

Τι λέει ο οδηγός της μοιραίας βάρκας

Ο οδηγός της μοιραίας βάρκας από την πλευρά του ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως επρόκειτο για ατύχημα, πως η Δέσποινα δεν υπάκουσε στις οδηγίες την ώρα που η βάρκα έγερνε και πως αν και έμπειρη καταδύτρια, δεν κατάφερε να σωθεί όπως οι υπόλοιποι.

«Τελευταία στιγμή είπε μετακινηθείτε από τη δεξιά πλευρά. Και λέω στο τέλος θα πουν ότι φταίει η Δέσποινα γιατί δεν πήγε δεξιά και έπεσε στο ποτάμι» είπε ο πατέρας της.

Αν και το κατηγορητήριο δεν εμπεριέχει την κατηγορία της εγκατάλειψης, ο πατέρας της, Κώστας Αγαπητός, λέει στο LIVE NEWS πως αυτό είναι το μοιραίο λάθος των διοργανωτών.

Η πλευρά των κατηγορούμενων, από την άλλη, ισχυρίζεται πως ουδέποτε την εγκατέλειψαν. Τουναντίον την έψαχναν επί 30 λεπτά κάτω από το νερό για να την βρουν 45 λεπτά αργότερα ακριβώς κάτω από την αναποδογυρισμένη βάρκα.