Αχαΐα – Αντιπυρική περίοδος: «Θα έχουμε δύσκολο καλοκαίρι»

Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια

αντιπυρική

Σε κατάσταση ετοιμότητας και επαγρύπνησης θα είναι όλο το καλοκαίρι οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στον Δήμο Πατρέων, με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά σε λίγες μέρες, την 1η Μάιου.

Για αυτό τον λόγο έγινε πρόσφατα διευρυμένη σύσκεψη με Πυροσβεστική Υπηρεσία Αχαΐας, δήμους και δημόσιες υπηρεσίες για την Πολιτική Προστασία στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου της ΠΔΕ.

Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι οι δυσκολότερες των τελευταίων 30 χρόνων και υπάρχει επικινδυνότητα στο θέμα των πυρκαγιών, αλλά η βούληση όλων είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης για την Πολιτική Προστασία στην Αχαΐα είναι ο Φωκιών Ζαΐμης, ο οποίος μίλησε στην «Πελοπόννησο» και αναφέρθηκε στα «όπλα» που θα έχουν ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Φωκιών Ζαΐμης, δήλωσε: «Παρότι έβρεξε λίγο προχθές δεν αλλάζει κάτι και ο χειμώνας ήταν ο πιο ξηρός των τελευταίων 30 ετών, όπως μας ενημέρωσε η Πυροσβεστική και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας. Στην πρόσφατη συνάντηση με την Πυροσβεστική επικαιροποιήσαμε το σχέδιο δράσης, το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσει η κάθε υπηρεσία σε περίπτωση φωτιάς και τα τεχνικά μας μέσα, ώστε να είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή. Βασικά όπλα στη μάχη που θα δώσουμε είναι η επικοινωνία, η οργάνωση μεταξύ των φορέων και ένα ακόμα, οι πολλές περιπολίες που έχουμε προγραμματίσει σε σημεία που έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας».

Επειδή πλέον μετράμε αντίστροφα για την 1η Μαΐου, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή 26 Απριλίου να γίνει στην Πάτρα ενημερωτική συνάντηση με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ αντίστοιχη συνάντηση θα γίνει το επόμενο διάστημα και στους άλλους δύο νομούς, σε Πύργο και Αγρίνιο.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει σύντομα και από τον Δήμο Πατρέων σχετικά με τις δικές του υπηρεσίες, ώστε να δοθούν οι οδηγίες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.