Αχαΐα: Δεν καταργούνται Εφετεία και Πρωτοδικεία – Η υπουργική δέσμευση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας διαβεβαίωσε ότι δεν καταργούνται τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία.
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας είχε συνάντηση, χθες Τρίτη 9/01/2024, με θεσμικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας για το ζήτημα της αναδιαμόρφωσης του Δικαστικού χάρτη.
Από την Αχαΐα συμμετείχαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Πατρών, Αιγίου και Καλαβρύτων που κατέθεσαν τις απόψεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούγας τους διαβεβαίωσε ότι δεν καταργούνται τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία.
Αυτό που θα αλλάξει είναι οι οργανικές θέσεις των Δικαστών, που θα μεταφερθούν στο Πρωτοδικείο Πατρών, από το οποίο θα ορίζονται για να δικάζουν σε Αίγιο και Καλάβρυτα. Ζήτημα ωστόσο υπάρχει με την ενσωμάτωση των Ειρηνοδικείων Δύμης και Ακράτας.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πατρών και Καλαβρύτων, στα οποία υπάγονται, ζήτησαν να παραμείνουν ως αποκεντρωμένες Υπηρεσίες των αντίστοιχων Πρωτοδικείων και να δικάζουν με μονομελείς συνθέσεις, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου ζητά την ενσωμάτωση του Ειρηνοδικείου Ακράτας στο Πρωτοδικείο Αιγίου, λόγω εντοπιότητας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΕΤΑΑ: Πώς θα κάνετε ένσταση για τα voucher παιδικών σταθμών
Το επόμενο Apple Watch ίσως δεν μοιάζει καθόλου με όσα ξέρετε
Στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος η ΑΕΚ
Μην τις τραβάτε ποτέ: Ο ασφαλής τρόπος να εξαφανίσετε τις παρανυχίδες χωρίς μόλυνση
Έτσι μπορείς να κρύψεις εφαρμογές στο iPhone σου
Στα παιδιά των Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων παρουσιάστηκε το Eκπαιδευτικό Φιλοζωικό Πρόγραμμα ΦΩΤΟ,
Το λάθος που κάνουμε στο μπαλκόνι και μαζεύει κουνούπια – Πώς θα τα εξαφανίσετε
Η Meta δίνει δωρεάν AI μοντέλο που τρέχει στον υπολογιστή σου
