Αχαΐα: Διαδικτυακές επιμορφώσεις σε εκπαιδευτικούς για τη μετάβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο

Το Κέντρο Πρόληψης Καλλίπολις και το ΠεΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν εκδηλώσεις για την ενίσχυση των δεξιοτήτων μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

d9ce752361d454057c245a6d830e76f3

Σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και μεταβάσεων το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, Καλλίπολις σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 της 7ης Ενότητας ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Αικ. Νικολακοπούλου, πραγματοποίησε διαδικτυακές επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς της Στ’ τάξης της εν λόγω περιφέρειας και στους γονείς των μαθητών για την ενίσχυση της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Ειδικότερα, το περιεχόμενο του διαδικτυακού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε σε 35 εκπαιδευτικούς σχετιζόταν με την ευαισθητοποίηση των ίδιων στα θέματα που αναδύονται και στις δεξιότητες που απαιτούνται σε φάσεις αλλαγών και μεταβάσεων. Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε δραστηριότητες που μπορούσαν να εφαρμόσουν στους μαθητές τους και με στόχο την ενδυνάμωση και συναισθηματική ενίσχυση στη διαχείριση των αλλαγών σε αυτή τη σημαντική φάση της ζωής τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς που τα παιδιά τους ολοκληρώνουν την φοίτηση στην ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου με τίτλο: «Από το παιδί και το Δημοτικό, στην εφηβεία και το Γυμνάσιο.» Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι γονείς είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν για θέματα όπως πως επηρεάστηκαν τα παιδιά κατά την περίοδο της πανδημίας, πως νιώθουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά καθώς βρίσκονται στο κατώφλι του Γυμνασίου και της εφηβείας, αλλά και ποια στάση να κρατήσουν οι γονείς κατά τη διάρκεια αυτού του σημαντικού σταδίου στην εξέλιξη και ανάπτυξη των παιδιών. Στο εργαστήρι συμμετείχαν πάνω από 65 γονείς, εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων αλλά και ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠεΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Σ. Παπαδάκης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

moustakas
covidtest
21587d35f9af9cdd06c97da7c6228fed L
collage 51 e1627202401363