Αχαΐα: Διαδικτυακές επιμορφώσεις σε εκπαιδευτικούς για τη μετάβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο

Το Κέντρο Πρόληψης Καλλίπολις και το ΠεΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν εκδηλώσεις για την ενίσχυση των δεξιοτήτων μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Αχαΐα: Διαδικτυακές επιμορφώσεις σε εκπαιδευτικούς για τη μετάβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο

Σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και μεταβάσεων το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, Καλλίπολις σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 της 7ης Ενότητας ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Αικ. Νικολακοπούλου, πραγματοποίησε διαδικτυακές επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς της Στ’ τάξης της εν λόγω περιφέρειας και στους γονείς των μαθητών για την ενίσχυση της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Ειδικότερα, το περιεχόμενο του διαδικτυακού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε σε 35 εκπαιδευτικούς σχετιζόταν με την ευαισθητοποίηση των ίδιων στα θέματα που αναδύονται και στις δεξιότητες που απαιτούνται σε φάσεις αλλαγών και μεταβάσεων. Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε δραστηριότητες που μπορούσαν να εφαρμόσουν στους μαθητές τους και με στόχο την ενδυνάμωση και συναισθηματική ενίσχυση στη διαχείριση των αλλαγών σε αυτή τη σημαντική φάση της ζωής τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς που τα παιδιά τους ολοκληρώνουν την φοίτηση στην ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου με τίτλο: «Από το παιδί και το Δημοτικό, στην εφηβεία και το Γυμνάσιο.» Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι γονείς είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν για θέματα όπως πως επηρεάστηκαν τα παιδιά κατά την περίοδο της πανδημίας, πως νιώθουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά καθώς βρίσκονται στο κατώφλι του Γυμνασίου και της εφηβείας, αλλά και ποια στάση να κρατήσουν οι γονείς κατά τη διάρκεια αυτού του σημαντικού σταδίου στην εξέλιξη και ανάπτυξη των παιδιών. Στο εργαστήρι συμμετείχαν πάνω από 65 γονείς, εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων αλλά και ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠεΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Σ. Παπαδάκης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία του ΚΚΕ στη Δυτική Αχαΐα: Αναδείχθηκαν οι τραγικές ελλείψεις προστασίας του λαού και της περιουσίας του
Πάτρα: Τον έπιασαν με κουμπαρά και κοσμήματα - Προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς
Πάτρα - Απίστευτο: Λειτουργούσε κατάστημα εστίασης παρά το «λουκέτο» - Επεσαν «καμπάνες» άνω των 25.000 ευρώ
Η Χριστίνα Αλεξοπούλου επισκέφθηκε το «Άλμα Ζωής» - Τι συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο