Αχαΐα: Ελέγχονται οι πάντες και τα πάντα ελέω «όμικρον» και τσιγάρου

Σαρωτικοί αναμένονται να είναι για ακόμα μια φορά οι έλεγχοι, φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αχαΐα: Ελέγχονται οι πάντες και τα πάντα ελέω «όμικρον» και τσιγάρου

Υπό το φάσμα της απειλής της μετάλλαξης «όμικρον» και εν αναμονή ανακοινώσεων νέων μέτρων, για την ανάσχεση της covid – 19, σαρωτικοί αναμένονται να είναι για ακόμα μια φορά οι έλεγχοι, φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, θα βρίσκονται επί το έργο σε 24ωρη βάση, απ’ άκρη σε άκρη του νομού.
Οπως πληροφορείται η «Π» μπορεί η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, να βρίσκεται εν αναμονή των τελικών οδηγιών από τα κεντρικά, ωστόσο η κατεύθυνση είναι μια, αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο κατά κύριο λόγο την αποτροπή φαινομένων συνωστισμού και συνάθροισης και την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Επιπλέον, το προσεχές διάστημα, συστηματικοί έλεγχοι θα διενεργούνται και για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε κλειστούς χώρους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τελικός σχεδιασμός αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ωστόσο κατά πληροφορίες της «Π» μια πρώτη ενημέρωση για το τι πρόκειται να ισχύσει, είχε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης βραδινής τηλεδιάσκεψης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Γενικούς των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, ανά την ελληνική επικράτεια.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Με βάσει τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε σημεία, όπου αναμένεται λόγω των ημερών αθρόα προσέλευση πολιτών. Θα είναι διαρκής σε εμπορικά κέντρα, κεντρικούς δρόμους, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης, σε χιονοδρομικά κέντρα. Διακριτική θα είναι η παρουσία και στις εκκλησίες, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών, θα βρίσκονται και τα social media για τη διοργάνωση μεγάλων πάρτι. Το «τσεκάρισμα» θα γίνεται και από άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Δείγμα, άλλωστε για το τι μέλλει γενέσθαι αποτέλεσε η χθεσινή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, καθιστώντας σαφές πως τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης των πολιτών θα γίνουν πιο αυστηρά καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους. Πάντως όπως ανέφεραν αστυνομικοί κύκλοι στην «Π», το ζητούμενο δεν είναι η επιβολή του προστίμων, το αντίθετο καθώς εκείνο που επιδιώκεται είναι η συμμόρφωση στα προβλεπόμενα για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας.

ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ενεργά κρούσματα, αλλά και στους ασθενείς που βρίσκονται σε κατ΄οίκον καραντίνα, βάσει των στοιχειών της εβδομαδιαίας ενημέρωσης που έδωσε στην «Π», ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.
Συγκεκριμένα σε διάστημα μιας εβδομάδας, στα 1.098 από 1.493 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα, στα 844 από 1.136 στην Πάτρα και 1.009 από 1.362 νοσούντες τελούν πλέον, υπό καθεστώς απομόνωσης στο σπίτι.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest