Αχαΐα: Ερχονται νέες κινητοποιήσεις αγροτών – Πάνε στην …«Agrotica»

Οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ωστόσο η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί πιθανότατα σήμερα Παρασκευή 2/02/2024 , όπότε θα συνεδριάσει το Συντονιστικό με εκπροσώπους συλλόγων της Αχαΐας.

κινητοποιήσεις

Ικανοποίηση επικρατεί στους αγροτικούς συλλόγους της Αχαΐας για τη συμμετοχή της προχθεσινής πορείας που έγινε στο κέντρο της Πάτρας με προορισμό την Περιφέρεια.

Πάτρα: Στην Περιφέρεια με τα τρακτέρ οι αγρότες της Αχαΐας- Μπλόκο χωρίς αποτέλεσμα της ΕΛΑΣ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Το γεγονός ότι υπήρξε κινητοποίηση με πολλά τρακτέρ από πολλά σημεία της Αχαΐας έδειξε ότι ο αγροτικός κλάδος είναι ενωμένος και αποφασισμένος να διεκδικήσει με αγώνες τα αιτήματά του.

κινητοποιήσεις

Οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ωστόσο η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί πιθανότατα σήμερα, όπου θα γίνει συντονιστικό ανάμεσα σε εκπροσώπους συλλόγων, αν και δεν αποκλείεται να γίνει συμβολικά κατάληψη στη γέφυρα Σελινούντα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή στην πορεία που κάναμε και οι αγώνες θα συνεχιστούν για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας» δήλωσε χθες στην «Πελοπόννησο» η πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ερυμάνθου Αθηνά Ηλιοπούλου.

ΠΑΝΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν αναμένονται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα και αυτό γιατί αρκετοί αγρότες από την Αχαΐα θα ταξιδέψουν σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε χθες η αγροτική έκθεση «Agrotica», όπου θα μιλήσει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης για θέματα του κλάδου.

Στη συμπρωτεύουσα αναμένονται κινητοποιήσεις αγροτών από όλη την Ελλάδα, όπου θα θέσουν και πάλι στο υπουργείο τα αιτήματά τους.

Στόχος των αγροτών είναι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και παράλληλα την πίεσή τους προς την κυβέρνηση, ώστε η τελευταία να προχωρήσει σε νέα μέτρα ανακούφισης του κλάδου.