Αχαΐα: Έξι τοπικοί φορείς επιχορηγούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ποσό του 1.421.532,80 ευρώ ως επιχορηγήσεις ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού, την ανάπτυξη ερευνητικού έργου στον τομέα της μουσικής και του θεάτρου και την ενίσχυση μουσικών δράσεων και μουσικών φεστιβάλ το 2021.

ypourgeio politismou799

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.421.532,80 ευρώ ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού, την ανάπτυξη ερευνητικού έργου στον τομέα της μουσικής και του θεάτρου και την ενίσχυση μουσικών δράσεων και μουσικών φεστιβάλ το 2021.

Ποσό 600.00 ευρώ διατίθεται για μουσικές δράσεις και μουσικά φεστιβάλ το 2021. Το ποσό των 527.532,80 ευρώ διατίθεται για δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού. Επιχορηγήσεις ύψους 250.000 ευρώ διατίθενται σε προτάσεις έργων με αντικείμενο το θέατρο, ενώ με 44.000 ευρώ επιχορηγούνται προτάσεις ανάπτυξης ερευνητικού έργου με αντικείμενο τη μουσική.

Εκεί βρίσκουμε προτάσεις από την Πάτρα, τα Καλάβρυτα και το Αίγιο που επιχορηγήθηκαν  για δράσεις και φεστιβάλ. Συγκεκριμένα όσον αφορά στην Πάτρα, η ΓΑΙΑ ΑΜΚΕ επιχορηγήθηκε με 5.000 ευρώ για το 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Επίκεντρο+.

Παράλληλα, με το ποσό των 3.000 ευρώ επιχορηγήθηκε και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας για το Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, το οποίο μάλιστα τέθηκε και υπό την αιγίδα του υπουργείου. Τέλος, όσον αφορά στην Πάτρα, σειρά έχει το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας για το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει με το Ωδείον Αθηνών, η Φιλαρμονική Εταιρία Πατρών και το Καλογεροπούλειο Ιδρυμα, με την επιχορήγηση να φτάνει τα 15.000 ευρώ και να υπάρχει και η ανάλογη αιγίδα του υπουργείου.
Περνώντας στο Αίγιο βρίσκουμε τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιάλειας με την εκδήλωση «Τα «άλλα» όπλα του Αγώνα» και επιχορήγηση 5.000 ευρώ, ενώ στα Καλάβρυτα έχουμε δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη αφορά το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για το έργο «Δημιουργία αρχειακής συλλογής με περιεχόμενο της έγκλειστες οικογένειες (γυναικόπεδα) στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13/12/1943 και η προβολή της (ψηφιακή και έντυπη) σε αφιερωματική έκθεση – εκδήλωση» που επιχορηγήθηκε με 5.000 ευρώ.

Τέλος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών για τις «Μουσικές Δράσεις 2021» που θα παρουσιαστούν σε Καλάβρυτα – Κλειτορία – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου έως 10 Δεκεμβρίου επιχορηγήθηκε με 10.000 ευρώ ενώ έλαβε και την αιγίδα του υπουργείου.
 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oedipus 19
επιμελητήριο αχαιας
epikentro
mousio egkainia