Αχαΐα: «Γαλάζια» χαμόγελα στα κομματικά γραφεία – Επικεφαλής αναλύουν στην «Π» το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι επικεφαλής των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ σε Αίγιο, Κλειτορία, Κάτω Αχαΐα και Χαλανδρίτσα μιλούν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την τεράστια εκλογική νίκη.

Αχαΐα: «Γαλάζια» χαμόγελα στα κομματικά γραφεία - Επικεφαλής αναλύουν στην «Π» το εκλογικό αποτέλεσμα

Δεν τη λες μια απλή νίκη αυτή που κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή στις εθνικές εκλογές. Μόνον ως θριαμβευτική επικράτηση μπορεί να την αποκαλέσει κάποιος, για να μην πούμε ότι είναι η πιο ιστορική νίκη της φιλελεύθερης παράταξης στην ιστορία της μεταπολίτευσης με βάση το εύρος της διαφοράς έναντι των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Ολο αυτό είχε αντίκτυπο και σε όλες τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ σε επίπεδο Αχαΐας. Από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα μέχρι τη Δυτική Αχαΐα και τον Ερύμανθο, τα χαμόγελα στα στελέχη του κόμματος δίνουν και παίρνουν, με τους επικεφαλής των ΤΟ να στέκονται στην ανάγκη που είχαν οι πολίτες να έχουν για μια ακόμη 4ετία μια κυβέρνηση που εκπέμπει σταθερότητα και σοβαρότητα. Απαντες συμφωνούν, επίσης, ότι το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αποπνέει από μόνο του μια μεγάλη σιγουριά προς τους πολίτες και δεν είναι τυχαίο ότι στις κυριακάτικες εκλογές ο πρωθυπουργός και το πρόγραμμά του έτυχαν όχι μόνον της καθολικής, αλλά και της αποθεωτικής αποδοχής.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με τους προέδρους των Δημ. ΤΟ Αιγιάλειας Βασίλη Σταθακάρο, Δυτικής Αχαΐας Βασίλη Κανελλόπουλο, Ερυμάνθου Γιάννη Παπακωνσταντίνου και Καλαβρύτων Νίκο Τσάμη και σας μεταφέρει το «feedback» από το αποτέλεσμα της κάλπης. Παράλληλα, ο κάθε πρόεδρος ξετυλίγει και τις απόψεις του για την περιοχή ευθύνης του, μη διστάζοντας να καταθέσει και προτάσεις για την 4ετία που ξεκινάει.

Φυσικά και οι τέσσερις επικεφαλής δεν παραλείπουν να σταθούν στην ομαδική προσπάθεια που έγινε σε όλες τις περιοχές της Αχαΐας, με την κοινή προσπάθεια των μελών του κόμματος και των απλών φίλων της ΝΔ να αποδίδει καρπούς. Ολοι στέκονται και στη μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν έκανε εντύπωση μόνον στους ίδιους, αλλά και στους φίλους της ΝΔ σε Ελλάδα και εξωτερικό και φυσικά και στα ξένα ΜΜΕ. Τέλος, και οι τέσσερις δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η Αιγιάλεια, τα Καλάβρυτα, η Δυτική Αχαΐα και ο Ερύμανθος θα βαφτούν στο γαλάζιο και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ: «Θα το θυμόμαστε πάντα στο Αίγιο»

Αχαΐα: «Γαλάζια» χαμόγελα στα κομματικά γραφεία - Επικεφαλής αναλύουν στην «Π» το εκλογικό αποτέλεσμα

Η Αιγιάλεια αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το εκλογικό «κάστρο» της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαϊα, γεγονός που έκανε τον πρόεδρο της ΔΗΜΟ Βασίλη Σταθακάρο κι όλα τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή του κόσμου από την ευρύτερη περιοχή και κυρίως για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες στη ΝΔ. «Τη νίκη της Κυριακής θα τη θυμόμαστε πάντα, σε όλη μας τη ζωή», δήλωσε στην «Π» ο Β. Σταθακάρος και πρόσθεσε: «Η χθεσινή (σ. προχθεσινή) ημέρα αποτελεί καταρχήν νίκη της Δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού. Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον άνθρωπο που του μίλησε αληθινά κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πολίτες δεν πείστηκαν από τα ψευτοδιλήμματα και τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επηρεάστηκαν από τα ψέματα και τον λαϊκισμό που τα εκπροσωπούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λαός έδειξε την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε δείγματα γραφής καθ΄ όλη τη διάρκεια της 4ετίας που προηγήθηκε. Γλίτωσε τη χώρα από τα βράχια, έβγαλε την πατρίδα μας από το αδιέξοδο κι έκανε την Ελλάδα ισότιμο συνομιλητή με τις μεγάλες δυνάμεις και με τους παραδοσιακούς συμμάχους μας. Παράλληλα, θωράκισε τη χώρα στα δύσκολα, προστάτευσε τη πατρίδα μας από κινδύνους κι ανόρθωσε την Ελλάδα με την νοικοκυρεμένη πολιτική του. Είναι ένας πολιτικός ηγέτης με κύρος και σεβασμό από όλον τον κόσμο. Ναι, είναι ο απόλυτος νικητής εναντίον του λαϊκισμού. Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του σήμερα λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμείς σαν ΤΟ Αιγιάλειας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου και στον β΄ γύρο των εθνικών εκλογών να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ανατροπή σκηνικού στη Δυτική Αχαϊα»

Αχαΐα: «Γαλάζια» χαμόγελα στα κομματικά γραφεία - Επικεφαλής αναλύουν στην «Π» το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αχαΐα πανηγύρισαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής τη μεγάλη νίκη του κόμματός τους στις εθνικές εκλογές. «Ηταν μια ξεκάθαρη απάντηση των πολιτών κι ένα ηχηρό μήνυμα ταυτόχρονα για το ότι θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια κι ανάπτυξη», δήλωσε ο επικεφαλής της Δημ. ΤΟ Βασίλης Κανελλόπουλος και πρόσθεσε: «Η προτίμηση των πολιτών δείχνει επίσης ότι η Δυτική Αχαΐα θέλει να κινηθεί προς τα εμπρός και να γίνουν πράγματα στην περιοχή μας».

Και ο Β. Κανελλόπουλος συνέχισε ως εξής: «Με βάση το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, βλέπουμε ότι έχει ανατραπεί απόλυτα το πολιτικό σκηνικό και στη Δυτική Αχαΐα σε σχέση με το 2019. Η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της σε περιοχές που για χρόνια αποτελούσαν κάστρα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέβηκαν και οι σταυροί των υποψηφίων βουλευτών. Θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά από όλα τα στελέχη της ΝΔ κι έπιασε τόπο η προσπάθεια του να λειτουργήσουν γραφεία στη Δυτική Αχαΐα μετά από 22 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο το ότι ήρθαν στα μέρη μας και ο πρωθυπουργός και δυο φορές ο γραμματέας του Οργανωτικού και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οι γενικοί γραμματείς. Πήγαμε ομαδικά σε αυτή τη μάχη κι αυτό έφερε το νικηφόρο αποτέλεσμα. Είναι, όμως, παράλληλα και μια πολύ μεγάλη ευθύνη, αλλά κι ένας πολιτικός σεισμός που δίνει ξεκάθαρη εντολή στον Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στο πρόγραμμά του. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα, λύσεις, αξιοπιστία, ανάπτυξη και να διορθώσουμε τα λάθη που έχουν γίνει. Τα γραφεία μας θα είναι το σπίτι όλων των φίλων της ΝΔ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:«Και υποψήφιο βουλευτή από Ερύμανθο»

Αχαΐα: «Γαλάζια» χαμόγελα στα κομματικά γραφεία - Επικεφαλής αναλύουν στην «Π» το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο κόσμος στον Δήμο Ερυμάνθου ψήφισε ευθύνη και συνέπεια, ψήφισε ό,τι ψήφισε και η υπόλοιπη Ελλάδα, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό». Αυτό δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της Δημ. ΤΟ Ερυμάνθου Γιάννης Παπακωνσταντίνου, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για τα αποτελέσματα στην περιοχή ευθύνης του.

«Ο,τι υποσχέθηκε προεκλογικά το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα υλοποίησε σχεδόν όλα, παρά το γεγονός ότι ήταν μια 4ετία στη διάρκεια της οποίας η πατρίδα μας κι ο κόσμος ολόκληρος βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις και έζησαν ακραίες συνθήκες και κρίσεις. Κι όμως, όλα τα παραπάνω τα διαχειρίστηκαν υποδειγματικά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του και έτσι η χώρα είχε μια σταθερότητα, με ταυτόχρονη ανάπτυξη και με μια σταθερά ανοδική πορεία», τόνισε ο Ι. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε τα εξής: «Ο Δήμος Ερυμάνθου είναι μια αγροτοκτηνοτροφική περιοχή. Μετά από πολλά χρόνια, οι συνδημότες μας είδαν αυξήσεις των εισοδημάτων τους κι αναγνώρισαν ότι διοικούνται από μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία ό,τι υπόσχεται το καταφέρνει ή τουλάχιστον πολεμάει να το φέρει εις πέρας. Παράλληλα, στην περιοχή μας είχαμε ασφάλεια και τάξη κι αποφεύχθηκαν εντάσεις. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα σε πολιτικό επίπεδο, πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Είχαμε υποφέρει την τελευταία 10ετία από τις μειώσεις των μισθών. Μακάρι στις επόμενες εκλογές να έχουμε και υποψήφιο βουλευτή από τα μέρη μας, όπως είχε συμβεί με τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Για εμάς είναι σημαντικό».

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΗΣ: «Πάντα μεγάλη δύναμη στα Καλάβρυτα»

Αχαΐα: «Γαλάζια» χαμόγελα στα κομματικά γραφεία - Επικεφαλής αναλύουν στην «Π» το εκλογικό αποτέλεσμα

Η Νέα Δημοκρατία ήταν για μια ακόμη φορά, για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, η πρώτη και η μεγαλύτερη δύναμη στα Καλάβρυτα κι αυτό μας κάνει όλους μας πολύ χαρούμενους. Δεν τελειώσαμε, όμως, εδώ, συνεχίζουμε με πίστη κι αφοσίωση τον αγώνα και στον β΄ γύρο». Αυτό ανέφερε στην «Π» ο επικεφαλής της Δημ. ΤΟ Καλαβρύτων Νίκος Τσάμης, ο οποίος είχε κάθε λόγο να χαίρεται από τον εκλογικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη. «Οι πολίτες απέδειξαν στην πράξη ότι εμπιστεύονται πλήρως τον πρωθυπουργό σε όλες τις πολιτικές του επιλογές και -το κυριότερο- στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, όπως η πανδημία, η οικονομική και ενεργειακή κρίση, οι σχέσεις με την Τουρκία, κ.λπ.», δήλωσε ο Ν. Τσάμης και πρόσθεσε: «Ο κόσμος δεν πίστεψε στην παραπλάνηση και στο ψέμα. Εδειξε σθένος και αποφασιστικότητα, στέλνοντας μήνυμα ότι βασικό ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα που μόνον η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί. Εμείς δεχθήκαμε επίθεση. Τα ξημερώματα της Κυριακής, κάποιοι μας βεβήλωσαν το κεντρικό μας περίπτερο. Αυτό, όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο για να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση για μια ακόμη φορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην ΤΟ και στα εκλογικά τμήματα για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, βλέποντας ήδη τις επόμενες εκλογές. Στόχος μας είναι η αυτοδύναμη ΝΔ και η επικράτηση σε όλη την Ελλάδα. Από τη διαχείριση που έγινε την περασμένη 4ετία, ο κόσμος κατάλαβε ότι η τύχη της χώρας μας είναι στα χέρια του Κ. Μητσοτάκη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ