Αχαΐα: Η εστίαση μας σερβίρει από σήμερα – Τι λένε 15 επιχειρηματίες για το άνοιγμα

Φαίνεται σαν ψέμα, αλλά η εστίαση επαναλειτουργεί από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, που μάλιστα είναι διπλή γιορτή: Τιμάμε και τους Γιώργηδες σήμερα. Οι τελευταίοι δεν θα βρούν εύκολα τρόπο να κεράσουν αν δεν είχαν κινηθεί για ρεζερβέ. Τα τραπέζια είναι περιορισμένα, όρθιοι δεν επιτρέπονται, ούτε και μουσική και όποιος δεν έχει εξασφαλίσει θέση, δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί. Θεωρητικά, απειλείσαι με πρόστιμο. Θα βγουν σήμερα συνεργεία; Θα το μάθουμε… στην πράξη. Πάντως, έντεκα θα πρέπει να είμαστε στα σπίτια μας (θεωρητικά, και πάλι…), ενώ δεν αναμένεται τρικούβερτο γλέντι καθώς δεν επιτρέπεται ούτε η μουσική. Θεωρητικά και αυτό. Τρίτη πρωί θα κάνουμε ταμείο. Εμείς μιλήσαμε ενδεικτικά με επαγγελματίες του χώρου. Τους είδαμε προβληματισμένους για την περιορισμένη επαναλειτουργία λόγω ωραρίου και μουσικής, ξέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αλλά η αισιοδοξία είναι η κινητήρια δύναμη στον συγκεκριμένο χώρο. Και αυτή δεν χάνεται ποτέ.
ΣΤΕΡΓΙΟΥ
«Δουλεύουμε νυχθημερόν όλοι, για να προλάβουμε το άνοιγμα της Δευτέρας του Πάσχα», είπε στην «Π», ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και ιδιοκτήτης του «Ναύτ-οικο» στο Ρίον, Σπύρος Στεργίου. «Είναι πολύ δύσκολο τεχνικά να προλάβουμε. Εγώ προσωπικά θα ξεκινήσω με το 60% του μενού, γιατί και η αγορά των προμηθευτών ήταν σχεδόν κλειστή και αιφνιδιάστηκε όπως και δική μας» πρόσθεσε ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης. Παρ΄όλα αυτά, δεν έκρυβε την χαρά του, που θα ανοίξει το γνωστό εστιατόριο μετά από μήνες ολικού λοκντάουν. Βέβαια, ο κλάδος είναι «στεγνός» από ρευστό και περίμενε την καταβολή της 7ης επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά, όπως είπε ο Σπύρος Στεργίου, η μεγαλύτερη ανησυχία των επιχειρήσεων, είναι ότι ανοίγουν με 3.500 ημερήσια κρούσματα. «Αν δεν τηρηθούν πολύ αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, φοβάμαι ότι θα έχουμε πρόβλημα με πρόωρο κλείσιμο επιχειρήσεων» ομολόγησε. Πάντως, η αγορά ξεκινά με μεγάλη αισιοδοξία, όπως και ο κόσμος που σπεύδει να κλείσει τραπέζι. «Το Ναύτ-οικο είναι σχεδόν κλεισμένο για τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα», μας είπε ο Σπύρος Στεργίου.
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Λευτέρης Ανδριόπουλος, των «Bodegas» και «Tapas», δήλωσε: «Υποδεχόμαστε με χαρά το άνοιγμα της εστίασης, μετά από τρεις μήνες περίπου και έχουμε μπει και εμείς, στη διαδικασία της προετοιμασίας για την επανεκκίνηση, με μέτρα, με αποστάσεις, μάσκες και απολυμαντικά. Βέβαια μην ξεχνάμε τις προμήθειές μας. Μετά από τόσο χρονικό διάστημα κλεισίματος, στα καταστήματα δεν έμεινε σχεδόν τίποτα. Αρα χρειάζεται να γίνει μια επανεκκίνηση, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πελατών, που πιστεύουμε ότι θα έρθουν για να μας στηρίξουν. Προετοιμαζόμαστε για να υποδεχθούμε ξανά το κοινό που θα βγει από όλη αυτή την ταλαιπωρία. Πιστεύω ότι ο κόσμος περιμένει να κάνει μια δεύτερη Ανάσταση. Αυτό που ζητά είναι να κάτσει σε μια καρέκλα ή σε ένα σκαμπό και να απολαύσει την διασκέδασή του, όπως την ήξερε. Εστω και με μέτρα. Ξεκινήσαμε λοιπόν τα ρεζερβέ και φυσικά διακρίνουμε κάποιο άγχος στους πελάτες μας, για το αν θα βρουν ένα τραπέζι για τις ημέρες μετά το Πάσχα. Κατά συνέπεια και εμείς ως επιχείρηση, βρισκόμαστε σε φάση εργασιών, για να ετοιμαστούμε έγκαιρα».
ΓΙΑΤΡΑΣ
Ο Τάσος Γιατράς του «Porto Fino» και του «Αλάτι» είπε στην «Π» τα εξής: «Η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, είναι ένας μικρός βηματισμός, επαναφοράς στην καθημερινότητα όλων μας. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για υπολειτουργία ή ακόμα καλύτερα για μια λειτουργία ειδικών συνθηκών. Η εξυπηρέτηση μόνο σε εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση μουσικής και το μειωμένο ωράριο είναι άκρως περιοριστικά, για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Σίγουρα η προσμονή των πελατών να απολαύσουν ένα γεύμα ή ένα ποτό είναι μεγάλη, αφού η εστίαση παρέμεινε κλειστή για έξι μήνες και οι προετοιμασίες από το σύνολο των ιδιοκτητών είναι πυρετώδεις για να είναι συνεπείς στις υπηρεσίες τους.
Προτεραιότητα όλων, η επόμενη μέρα να είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον υγειονομικό, εξίσου σημαντικό όμως είναι και η αποφυγή ενός νέου lockdown, καθώς και ο εξορθολογισμός χρόνιων στρεβλώσεων του κλάδου».
ΜΠΑΤΣΙΚΑΣ
Ο Νίκος Μπάτσικας, ιδιοκτήτης του καφέ «Acera», είπε: «Λίγες ημέρες ακόμα έμειναν για να ανοίξουμε και να επιστρέψουμε στο χώρο εργασίας μας, που τόσο καιρό μας έχει λείψει. Εχουμε ξεκινήσει και εμείς από τις αρχές της εβδομάδας όλες τις απαραίτητες εργασίες, με καθαρισμούς και συντήρηση. Οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει και «κουμπώνουν» μηχανές και κάνουμε τις δοκιμές μας, περιμένοντας πως και πώς να έρθει η Δευτέρα του Πάσχα για να ανοίξουμε. Φυσικά έχουμε ετοιμαστεί ξανά, για να βάλουμε σημάδια για τα τραπέζια, τις καρέκλες και τα σκαμπό για να είμαστε 100% τυπικοί ως προς τα μέτρα προστασίας, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται για να μην ξανακλείσουμε. Το μήνυμα που προσλαμβάνουμε από τους πελάτες μας, είναι αυτό της προσμονής για το ξεκίνημα. Για να ζήσουν ξανά την ευχαρίστηση της διασκέδασης, έστω και με κάποια μέτρα προστασίας. Θα είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε όλα καλά».
ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ
Ο Γιώργος Κοτοπούλης, ιδιοκτήτης του Prego, του Banana Moon Garden και του Mare – Mare, είπε στην «Π» ότι ο ίδιος και ο κλάδος γενικότερα, ανοίγουν με μεγάλη επιφύλαξη μετά από 170 ημέρες καραντίνας και με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, όπως και η υπόλοιπη κοινωνία. Αυτό εκτιμά ότι θα έχει επίπτωση και στην κατανάλωση εκ μέρους του κοινού. Κατά τα λοιπά, θεωρεί ότι το ωράριο του κλάδου θα έπρεπε να διευρυνθεί μέχρι τη 1 τα ξημερώματα, γιατί το υποχρεωτικό κλείσιμο στις 11 το βράδυ, θα περιορίσει την ευχαρίστηση του κοινού και την κατανάλωση. Ενώ από την άλλη, τα καταστήματα θα μπορούσαν να συγκρατήσουν την ανεξέλεγκτη διασκέδαση σε δρόμους και πλατείες.
Παράλληλα επισημαίνει: «Ανοίγουν την εστίαση μέχρι τις 11, χωρίς μουσική για να χτυπήσουν τις πλατείες. Θα παίζουν μουσική η πιτσιρικάδες και θα μας γλεντανε όλους».
Πάντως το ενδιαφέρον των πελατών του, είναι μεγάλο για να κλείσουν τραπέζι για όλη την εβδομάδα μετά το Πάσχα. «Τους έχει λείψει πολύ η διασκέδαση με μουσική, η ατμόσφαιρα του μπαρ, το ποτό σε γυάλινο ποτήρι και πολλά άλλα» μας είπε ο Γιώργος Κοτοπούλης. Οσο για τον ίδιο; Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ετοιμάζεται για το άνοιγμα.
ΤΣΩΝΟΣ
Με μεγάλη αισιοδοξία περιμένει το άνοιγμα του καταστήματός του ο Παναγιώτης Τσώνος στα Αραχωβίτικα Πατρών. Από τη Δευτέρα το «Grom» θα υποδέχεται τους πελάτες του και τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσώνος πραγματοποιεί εργασίες στο χώρο. Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Είναι η φύση μου τέτοια, που είμαι αρκετά αισιόδοξος για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Βέβαια, ζήσαμε ένα θέατρο του παραλόγου το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το πότε θα ανοίξουμε και δεν ήμασταν σε θέση να προγραμματίσουμε τις δουλειές μας. Είναι αρκετά δύσκολο για ένα κατάστημα να ανοίξει αυτή την περίοδο, καθώς είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε και ιδιαίτερα να βρούμε προσωπικό. Από κει και πέρα, μπορεί να τρέχουμε και να μην φτάνουμε, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος. Ο κόσμος, εκτιμώ, πως θα δείξει μεγάλη διάθεση για να βγει έξω, έστω και για έναν καφέ ή ένα φαγητό. Ενώ επιπλέον, για εμάς που είμαστε εκτός κέντρου, ο παρατεταμένος εγκλεισμός πιστεύω πως θα μας ωφελήσει καθώς αρκετοί θα επιλέξουν να βγουν εκτός πόλης».
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στο κέντρο της Πάτρας και τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να μπορέσει να υποδεχτεί τους πελάτες του στην καφετέρια «Canto» από τη Δευτέρα. «Καθαρίζουμε για να είμαστε έτοιμοι. Ο κόσμος είχε κουραστεί πολύ όλο το προηγούμενο διάστημα, οπότε πιστεύω πως θα έχουμε κίνηση. Αυτό που με προβληματίζει ωστόσο είναι το ωράριο της κυκλοφορίας. Για παράδειγμα αν μια παρέα φύγει στις 21.30 από το τραπέζι, τότε δύσκολα θα κάτσει κάποιος για να γίνει νέο γέμισμα του μαγαζιού. Οπότε την τελευταία μιάμιση ώρα θα τη χάνουμε. Εμείς θα είμαστε όπως πρέπει ως προσωπικό, με τις μάσκες και τα αντισηπτικά μαντηλάκια στα τραπέζια. Ολα αυτά, για τα καταστήματα του κέντρου ισχύουν για ένα μήνα περίπου, αφού από τον Ιούνιο “σπάει” ο κόσμος από το κέντρο και κοιτάζει προς τις παραλίες. Μετά οι τρεις μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά καλύτερα να είμαστε ανοιχτοί και μακάρι να εμβολιαστούμε γρήγορα όλοι για να είμαστε καλυμμένοι και να μην επιστρέψουμε στις προηγούμενες καταστάσεις».
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Στο κέντρο της πόλης και τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων βρίσκεται το «Μπαχάρι» του Μάκη Παπαϊωάννου. Το μαγειρείο – ψητοπωλείο θα μπορεί να υποδεχθεί ξανά τους πελάτες του από τη Δευτέρα και ο κ. Παπαϊωάννου παραθέτει την άποψή του για το άνοιγμα: «Να πω την αλήθεια, είχαμε συνηθίσει να δουλεύουμε μόνο με ντελίβερι και παραδόσεις από το κατάστημα και ομολογώ πως δεν το περίμενα, με την έννοια πως δεν το αναζητούσα. Μετά από τόσο καιρό όμως, περιμένουμε να γίνει χαμός και ήδη κάνουμε ετοιμασίες. Ομως, αυτή η κατάσταση δεν θα κρατήσει για πολύ. Μετά από ένα-δύο μήνες ο κόσμος θα μαζευτεί επειδή θα σκέφτεται το οικονομικό. Κακά τα ψέματα, τον οικονομικό αντίκτυπο της καραντίνας δεν τον έχουμε δει ακόμα, οπότε πιστεύω πως από τον Οκτώβριο και μετά θα βγουν στην επιφάνεια αρκετά οικονομικά προβλήματα. Για αρχή τουλάχιστον, περιμένουμε τον κόσμο να κυκλοφορήσει στα μαγαζιά, αν και με τους περιορισμούς ωραρίων, μασκών κ.λπ., θα είναι δύσκολα και για το προσωπικό και για τους πελάτες».
ΠΡΑΠΑΣ
Είναι λογικό να μην βλέπουν όλοι οι επιχειρηματίες εστίασης το άνοιγμα των μαγαζιών τους με το ίδιο «μάτι». Ο Βασίλης Πράπας από το «Le Patron» στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου είναι ένας από τους επιχειρηματίες που δηλώνουν προβληματισμένοι. «Είμαι αισιόδοξος για το άνοιγμα της εστίασης αλλά για κάνα δίμηνο. Μετά, για εμάς τους επιχειρηματίες του κέντρου της Πάτρας θα έρθει δύσκολη περίοδος. Επιπλέον, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουμε να δουλέψουμε χωρίς μουσική, ως τις 10.45 και με τον κόσμο να στέλνει μηνύματα για να έρθει. Πως ακριβώς θα ανοίξουμε δηλαδή; Αυτό που καταλαβαίνω από την ανακοίνωση των μέτρων είναι ότι οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση επιλέγουν να κρατούν μια ”πισινή”. Σαν να μην είναι σίγουροι για το άνοιγμα της εστίασης και να το κάνουν δειλά-δειλά. Και εμπορικά πάντως, το άνοιγμα δεν έχει τη δυναμική που θα περιμέναμε. Δεν βλέπω πως παίρνουμε τις ζωές μας πίσω για την ώρα, περισσότερο επιλέγουμε να πάρουμε ημίμετρα και όπου βγει».
ΕΡΜΕΙΔΗΣ
Ετοιμο να ανοίξει τις πύλες του είναι το παραδοσιακό καφενείο «Ερμείδη» στα Καλάβρυτα. Ο ιδιοκτήτης Ηλίας Ερμείδης τονίζει σήμερα στην «Π» τι περιμένει από δω και πέρα: «Ολος ο πεζόδρομος των Καλαβρύτων είναι σε ετοιμότητα. Καθημερινά την τελευταία εβδομάδα είμαστε όλοι με σκούπες και λάστιχα στο χέρι για να καθαρίσουμε τα καταστήματά μας. Εκτιμώ πως το 90% των καταστημάτων θα ανοίξει, ενώ πολλοί εκμεταλλεύτηκαν τις χρηματοδοτήσεις, το διάστημα που μείναμε κλειστοί και κάνουν ανακαινίσεις στους χώρους τους. Περιμένω πως από Πάτρα και Αίγιο θα έχουμε κίνηση ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα. Ωστόσο η επισκεψιμότητα θα είναι χαμηλή. Παρόλα αυτά, ετοιμαζόμαστε σε φουλ ρυθμούς για να είμαστε έτοιμοι και με τα καλό περιμένουμε τους πρώτους επισκέπτες μας, αλλά και τους ντόπιους. Επειτα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαΐου που θα είναι ανοιχτές και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις περιμένουμε να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες, αλλά και πάλι δεν αρκούν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».
ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ
Η Βάσω Καραμάνου από το Multi θέλει να αφήσει πίσω της το προηγούμενο διάστημα, το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς η οικογενειακή της επιχείρηση εστίασης έμεινε κλειστή για έξι μήνες. «Τα χρήματα που πήραμε ήταν ψίχουλα όπως και η επιστρεπτέα που θα λάβω τώρα. Δεν επαρκεί καν για τις προμήθειες…». Συζητώντας με συναδέλφους της έχει ενημερωθεί ότι τα αγαθά έχουν σημειώσει αύξηση.
Αντιμετώπισε και λειτουργικές δυσκολίες, όπως ήταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τον πάροχο. «Οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν συνεχώς και το άνοιγμα θα είναι πολύ δύσκολο» σημειώνει. Ωστόσο, κάνει το βήμα και θα ανοίξει, ενώ ακούει άλλους επιχειρηματίες να λένε πως θα μείνουν κλειστοί.
Οπως λέει, ο Δήμος ήταν ο μόνος που δεν της έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό, αντιθέτως βοήθησε με τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, όπως και την βοήθησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας. «Το κράτος δεν μας βοήθησε. Μας λένε να ξεκινήσουμε και θα μας δώσουν χρήματα μετά. Επρεπε το κράτος να μας δώσει χειροπιαστή την επανεκκίνηση μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη για να ξεκινήσουμε…».
ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Βλέπεις να παίρνει ζωή ο κόπος μας» λέει στην «Π» ο Γιώργος Κολλιόπουλος του «Ρόδον» για τα συναισθήματα που βιώνει ενόψει του ανοίγματος της εστίασης και προσθέτει: «Βλέπεις χαρούμενα και αισιοδοξία. Ο κόσμος περιμένει… Αισθάνομαι ότι η πόλη ξανανιώνει. Σε όποια γωνιά κι αν περάσεις, από τον μικρότερο συνάδελφο μέχρι τον μεγαλύτερο, όλοι προετοιμαζόμαστε…».
Τον ρωτήσαμε πόσο ψυχοφθόρο ήταν για τον ίδιο το διάστημα που προηγήθηκε. «Δεν είναι ότι πιο ωραίο να βλέπεις την επιχείρησή σου κλειστή ή στα καταστήματα που έμειναν ανοικτά να μην μπορούν να κάτσουν οι πελάτες, να τους χαιρετήσεις, να μιλήσεις μαζί τους… Ηταν άσχημο το συναίσθημα και μόνο αρνητικά σε επηρεάζει». Τώρα; Τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός από τον κλάδο στην τήρηση των μέτρων και να μην φέρει κανείς σε δύσκολη θέση τις αρχές. «Η εστίαση θα ανοίξει ολικά με την πτώση των κρουσμάτων» τονίζει και επισημαίνει δύο προβλήματα που παρατηρούνται: Την απουσία μεγάλου αριθμού φοιτητών από την πόλη και την αναχώρηση προσωπικού της εστίασης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για την σεζόν.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ
Η Ελλη Χασαποπούλου του La Lila περίμενε εδώ και καιρό να έλθει η στιγμή που θα ανοίξει η εστίαση για να υποδεχθεί πελάτες.
«Θα είμαστε όλοι εδώ! Μπουφετζήδες, σερβιτόροι, μάγειρες, λαντζιέρες για να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο» λέει στην «Π» η επιχειρηματίας. «Είμαστε αισιόδοξοι και καλά προετοιμασμένοι. Εχουν γίνει καθαριότητες και απολυμάνσεις στους χώρους και τον εξοπλισμό. Είναι αυτονόητο ότι θα τηρήσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο» μας επισήμανε η επιχειρηματίας.
Διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις ως προς τη χρονική στιγμή που ανοίγει η εστίαση, ειδικά το φαγητό, επειδή συμπίπτει με το Πάσχα και συνηθίζεται ο κόσμος να περνάει οικογενειακά τις μέρες αυτές ή στα εξοχικά του. Πιστεύει ότι η πραγματική εικόνα θα φανεί μετά την Τετάρτη του Πάσχα, όταν θα ανοίξει ξανά η αγορά και οι υπηρεσίες, και ο κόσμος θα κυκλοφορήσει περισσότερο στο κέντρο της Πάτρας.
Ένα ζήτημα που την απασχολεί σοβαρά ήταν η επιβολή προστίμου που δέχθηκε πρόσφατα για πέντε πελάτες που ήταν εξωτερικά του καταστήματος, στο πεζοδρόμιο. «Την ίδια ώρα ήταν χιλιάδες στις πλατείες. Αδικο…».
ΚΑΤΣΙΝΑΣ
Ο Γιώργος Κατσίνας έχει μια νέα επιχείρηση (Bianco) στη Ρήγα Φεραίου που άρχισε να στήνεται μέσα στην πανδημία. «Περιμένουμε ως καινούργιος χώρος, εφόσον ο κόσμος έχει την λαχτάρα να βγει, να χαρεί την έξοδό του και περιμένουμε με λαχτάρα να τους υποδεχθούμε. Να περάσουν καλά, να τους εξυπηρετήσουμε και να νιώσουν σαν το σπίτι τους. Αυτό είναι το δικό μας moto» λέει στην «Π».
Η προετοιμασία της επιχείρησης ήταν πολύ έντονη μετά και την επίσημη ανακοίνωση του ανοίγματος της εστίασης. «Αυτό γνωρίζαμε ήταν πως θα ανοίγαμε μετά του Θωμά. Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοι δεν θα ανοίξουν την κουζίνα τους στις 3 Μαΐου. Το ίδιο και εμείς. Δεν προλαβαίνουμε. Ισως να το κάνουμε την εβδομάδα μετά την εβδομάδα του Πάσχα για να το κάνουμε όπως πρέπει» μας απάντησε στο ερώτημά μας. Ο Γ. Κατσίνας εκτιμά ότι τον πρώτο μήνα θα υπάρχει διάθεση από τον κόσμο να βρει ξανά την κοινωνικότητα που έχασε το προηγούμενο διάστημα και πιστεύει ότι η πραγματική εικόνα (και τα όποια προβλήματα) θα φανούν από το ερχόμενο φθινόπωρο.
ΜΑΧΑΙΡΑΣ
Ο Κώστας Μαχαίρας από το «Terminale» λέει στην «Π» ότι οι συζητήσεις που προηγήθηκαν την τελευταία εβδομάδα για τις επιχειρήσεις εστίασης που θα ανοίξουν και αυτές που θα μείνουν κλειστές με κυβερνητική απόφαση δεν βοήθησαν. Αναμφίβολα χαίρεται, όπως δηλώνει, που θα ανοίξει η εστίαση αλλά το δύσκολο εξάμηνο-επτάμηνο που προηγήθηκε και η συζήτηση για τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων δεν βοήθησε ψυχολογικά. «Από Δευτέρα θα ανεβάσουμε την ψυχολογία μας θέλοντας και μη. Και για εμάς και για τον κόσμο…» πρόσθεσε.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News