Αχαΐα: Η «πατρότητα» έργου φέρνει αντιμέτωπους Φαρμάκη με Κατσιφάρα – Το «φάουλ» του πρώην περιφερειάρχη

Η ηγεσία της Περιφέρειας, αν και δεν αντέδρασε επίσημα με κάποια ανακοίνωση , κύκλοι της σχολίαζαν, δυσμενώς στην «Π», την κίνηση της παράταξης Κατσιφάρα για το έργο Κουνινά- Ρακίτα, θέτοντας σειρά ερωτημάτων.

Αχαΐα: Η «πατρότητα» έργου φέρνει αντιμέτωπους Φαρμάκη με Κατσιφάρα - Το «φάουλ» του πρώην περιφερειάρχη Ο κ. Κατσιφάρας στα εγκαίνια του Θέρμου με πρόσκληση Φαρμάκη

Απορίες και σχόλια προκάλεσε η αντίδραση του πρώην περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, με αφορμή την αυτοψία του διαδόχου του Νεκτάριου Φαρμάκη, στην έναρξη του οδικού έργου Κουνινά Αιγίου – Ρακίτα – Λεόντιο Ερυμάνθου.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Η ευθεία επίθεση προς αυτόν, για «καπηλεία ενός έργου, που το βρήκε έτοιμο από τον ίδιο», αιφνιδίασε πολλούς, αφού η αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειας που κατέβαλε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, μεταφράστηκε εκ μέρους του κ. Φαρμάκη, από την πρόσκληση και παρουσία του πρ. αντιπεριφειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του αιγιαλέα πρωτεργάτη συμβούλου του κ. Κατσιφάρα, Χρήστου Μπούνια, οι οποίοι δεν επέδειξαν την ίδια στάση με τον επικεφαλής της παράταξής τους.

Η ΣΙΩΠΗ

Αν και οι ίδιοι δεν επέλεξαν να δώσουν την παραμικρή συνέχεια για το περιεχόμενο και το αρνητικό ύφος της ανακοίνωσης Κατσιφάρα, διά της σιωπής τους έδειξαν μάλλον να αντιλαμβάνονται ως… «ανερμήνευτη» την αντίδραση, από τη στιγμή που ήσαν παρόντες και μοιράστηκαν, ουσιαστικά και επικοινωνιακά, το θεμέλιο λίθο της εργολαβίας.

ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Ομως, η ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλεται κατ’ ουσίαν η περιφερειακή αρχή για φιλοσοφία τύπου… «κατόπιν ενεργειών μου» και «ανούσια επικοινωνιακά τρικ» προκαλεί από μόνη της ερωτηματικά, για το τί ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού σε αντίθεση με άλλα παρόμοια έργα κατά το παρελθόν, αν και στις «κορδέλες» αυτών παρευρέθηκαν στελέχη της, δεν υπήρχε η ίδια πολιτική συμπεριφορά, αντιθέτως επελέγη τώρα στα πρόσωπα των κ.κ. Αλεξόπουλου και Μπούνια!
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του ιδίου του κ. Κατσιφάρα στα εγκαίνια σχολείου στο Θέρμο (με πρόσκληση Φαρμάκη, αναγνωρίζοντας τη συμβολή στην κατασκευή του) και της πρ. αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά σε άλλο έργο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας -αν και δεν αντέδρασε επίσημα με κάποια ανακοίνωση- κύκλοι της σχολίαζαν, δυσμενώς στην «Π», την κίνηση της παράταξης Κατσιφάρα, θέτοντας σειρά ερωτημάτων. «Ολοκληρώνουμε έργα που είχαν ξεκινήσει από τον Κατσιφάρα, αλλά είχαν κολλήσει. Το εν λόγω, οι κοινοτάρχες εκεί λένε, ότι έκανε 10 χρόνια και προεκλογικά εντάχθηκε».
Στον αντίποδα, η πλευρά Κατσιφάρα υποστηρίζει πως η Περιφέρεια «καθυστέρησε πολύ, σκόπιμα, για να οικειοποιηθεί πολιτικά το έργο», κάτι που επίσης κύκλοι της ΠΔΕ αντικρούουν, λέγοντας: «Μιλάνε αυτοί που εμείς τα βρήκαμε κολλημένα, τα ξεκολλήσαμε και φτάσαμε να δημοπρατούμε έργα; Τα οραματικά έργα, τώρα, γίνονται πράξη».

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Πολιτικά, η «έκρηξη» Κατσιφάρα, όχι μόνο δεν δικαιολογείται από την περιφερειακή αρχή, αλλά όπως λένε στελέχη της, «είναι πολιτικός πολιτισμός ν’ αναγνωρίζεις ότι κάποιοι έκαναν τα πάντα για το έργο, όπως οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Μπούνιας».
Και η τελική ερμηνεία τους περνά μέσα από τη φράση: «Πρόκειται για στάση πανικού. Πονάει πολύ το ότι ο Φαρμάκης ολοκληρώνει και έργα που ξεκίνησαν πριν και νέα. Απλά βγάζουν χολή»!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ο «Μπάλλος» έκλεισε το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου: Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια
Μυλωνάς: «Η δήθεν θεσμική προσήλωση της αντιπολίτευσης» - Τι απαντά στους επικεφαλής των παρατάξεων
Ναρκωτικά στις φυλακές της Πάτρας - Τι εντοπίστηκε
Μπάλλος: «Πρωταθλητές» στις βροχοπτώσεις Αμαλιάδα και Πύργος Ηλείας