Αχαΐα: Με ερημοποίηση απειλούνται τα Καλαβρυτοχώρια – Τσενές: «Παρέλαβαν Δήμο, παραδίδουν Κοινότητα»

Ο Γιώργος Τσενές προτείνει, παν-καλαβρυτινό συναγερμό με τη συμμετοχή φορέων, αγροτικών, συνδικαλιστικών και πολιτιστικών, ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών, καθώς και των απανταχού Καλαβρυτινών, για τη διάσωση του Δήμου.

Τσενές

Θέμα έντονης δημόσιας συζήτησης και ιδιαίτερου προβληματιμού, συνεχίζει να αποτελεί στα Καλάβρυτα, η Απογραφή του 2021 και τα αποτελέσματά της. Μετά την αρχική αντίδραση του δημάρχου Θαν. Παπαδόπουλου, η οποία και θα ξετυλιχθεί με δράσεις μετά τις 15 Αυγούστου και μέχρι τα τέλη του έτους, ουσιαστική είναι και η παρέμβαση του έμπειρου αιρετού Γιώργου Τσενέ.

Αναφερόμενος στο τραγικό νούμερο, για τον Ιστορικό και Μαρτυρικό Δήμο, των 9.281 κατοίκων με το οποίο έσπασε το ψυχολογικό όριο των 10.000, επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες σε εκείνους, που από το 1999 έως σήμερα, είχαν κι έχουν τη διοίκηση του.

«Παρέλαβαν Δήμο και παραδίδουν Κοινότητα. Κανένα αναπτυξιακό έργο δεν έχει προγραμματιστεί. Ακόμα και η πολυδιαφημισμένη Γαλακτοκομική Σχολή μπήκε στις καλένδες. Το κατεστραμμένο Οδικό Δίκτυο, τα ανύπαρκτα Δίκτυα Ύδρευσης – Αποχέτευσης, η έλλειψη Υπηρεσιών Νέας Τεχνολογίας, η Υγεία, οι εναλλακτικές μορφές Ενέργειας, κλπ, συρρικνώνουν τον Δήμο και τον οδηγούν σε ερημοποίηση» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Τσενές.

Αναρωτιέται, κατά συνέπεια, αν οι διαχρονικά διοικούντες είναι περήφανοι για το «έργο τους», αν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους νέους που έμειναν, τι έχουν να πουν στους αγρότες και επαγγελματίες που επένδυσαν στον τόπο, που επέτρεψαν να αποψιλωθεί από Δημόσιες Υπηρεσίες και η πλειοψηφία, ακόμα και για απλές καθημερινές συναλλαγές, να αναγκάζεται να τρέχει σε Πάτρα, Αίγιο, Τρίπολη κλπ. «Προφανώς, ρίχνοντας λίγα μπετόν εδώ κι εκεί, σπαταλώντας χιλιάδες ευρώ, θα πουν για την πολιτική της “Μπετονιέρας” και θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι έτσι συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου» προσθέτει και υπενθυμίζει τα όσα έλεγε ο κ. Παπαδόπουλος προεκλογικά, για τσιμέντο, ενώ μιλά και για «παρωχημένες πολιτικές δεκαετιών, που οδήγησαν τον Δήμο στην μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην Ελλάδα»!

Ο Γιώργος Τσενές προτείνει, παν-καλαβρυτινό συναγερμό με τη συμμετοχή φορέων, αγροτικών, συνδικαλιστικών και πολιτιστικών, ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών, καθώς και των απανταχού Καλαβρυτινών, για τη διάσωση του Δήμου.