Αχαΐα: Μέχρι τέλους οι γιατροί, κλειστά μέχρι νεωτέρας τα μικροβιολογικά εργαστήρια

Κατά τη σύσκεψη των εργαστηριακών ιατρών της Δυτικής Ελλάδας, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

μικροβιολογικά

Ημέρα επανεξέτασης της στάσης τους ήταν η χθεσινή Κυριακή 19/05/2024, για τους ιδιώτες εργαστηριακούς γιατρούς και τα μικροβιολογικά εργαστήρια της Δυτικής Ελλάδας.

Οι ιδιώτες έχουν ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 8 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για τον οικονομικό στραγγαλισμό που υφίστανται. Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές τοπικές αλλά και πανελλαδικές συσκέψεις, όπου σε ορισμένες συμμετείχε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο φαίνεται πως τα αιτήματα μπορούν να λυθούν μόνο με παρέμβαση Μητσοτάκη.

Χθες, κατά τη σύσκεψη των εργαστηριακών ιατρών της Δυτικής Ελλάδας, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπου μάλιστα αναμένεται αυτές τις ημέρες να συμμετάσχουν σχεδόν όλοι! Αυτό σημαίνει ότι όποιος πολίτης θέλει να κάνει μια απλή ή πιο εξειδικευμένη εξέταση, θα πρέπει να αποταθεί μόνο σε κάποιο νοσοκομείο ή τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Προ ημερών, σε κοινή τους ανακοίνωση, σύνδεσμοι εργαστηριακών ιατρών από πολλά μέρη της Ελλάδας είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν αρκούν οι προτάσεις που έγιναν από τον Α. Γεωργιάδη, καθώς ο κλάδος οδηγείται σε οικονομική και λειτουργική αφαίμαξη.

Πλέον, αναμένεται και με κοινωνικό ενδιαφέρον που θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης, καθώς όσο δεν λειτουργούν τα εργαστήρια, τόσο θα μεγαλώνει το κύμα δυσφορίας των πολιτών που θα δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop