Αχαΐα: Μέχρι την Τετάρτη κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα

Οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών εργαστηρίων κάνουν λόγο για αιφνίδιο θάντο του κλάδου.

Αχαΐα: Μέχρι την Τετάρτη κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα

Αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες των διαγνωστικών κέντρων βρέθηκαν χθες πολίτες που μετακινήθηκαν σε αυτά προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις. Κλειστές θα παραμείνουν οι πόρτες τους, μέχρι και την Τετάρτη, καθώς πραγματοποιούν τριήμερη απεργία.

Στην Αχαΐα, η συμμετοχή των διαγνωστικών κέντρων στην απεργία είναι καθολική. Ο κλάδος προειδοποιεί δε ότι θα υπάρξει και συνέχεια εάν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

«Μετά τις αλλεπάλληλες επαφές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούνιο με τον υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη, δεν έχουμε ακόμα λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά μας. Μετά δε και τις εξαγγελίες για κινητοποιήσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών έναντι όλων αυτών των άδικων περικοπών που υφίσταντο εδώ και 10 χρόνια, ακολούθησε η κοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων NT-proBNP και HCV Ag έναντι 35 ευρώ η καθεμία, χωρίς να συνοδεύονται από επιπρόσθετη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων Φ. Πατσουράκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων Ι. Καραμηνάς και η πρόεδρος της Ενωσης συμβεβλημέων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ Αννα Μαστοράκου.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι: «Το υπουργείο Υγείας προφανώς πρέπει να είναι περήφανο που φορτώνει για άλλη μία φορά το κόστος των εξετάσεων στα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακά ιατρεία μέσω του claw back. Ακολούθησε μέσα στην ίδια εβδομάδα και το τελικό χτύπημα από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, με την κοινοποίηση της Υπουργικής

Απόφασης που αφορά τα “ποιοτικά κριτήρια” στις εξετάσεις μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας παραβιάζοντας κάθε κανόνα της ιατρικής επιστήμης και βιοτεχνολογίας».

Καταλήγοντας υπενθυμίζουν πώς «ο υπουργός Υγείας, ως νομικός, είχε καταγγείλει το μέτρο των ασφαλιστικών τιμών και είχε συνδράμει νομικά, για την κατάργηση του claw back και την ένταξη νέων εξετάσεων στην αποζημίωση χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Οι περικοπές, περικοπές παραμένουν! Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όλα αυτά είναι εκδικητικές ενέργειες ενάντια στην διεκδίκηση των αιτημάτων μας μέσω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούμε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και το Αιδώς Αργείοι ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση!».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ