Αχαΐα – Μεταθέσεις: Λείπουν τουλάχιστον 50 Αστυνομικοί – Να γίνει πράξη η δέσμευση Θεοδωρικάκου περιμένουν οι συνδικαλιστές

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου μεταθέσεων απέστειλε έγγραφο «υπενθύμιση» στην πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου, το οποίο κοινοποιήθηκε και στους  Αχαιούς βουλευτές.

Αχαΐα - Μεταθέσεις: Λείπουν τουλάχιστον 50 Αστυνομικοί - Να γίνει πράξη η δέσμευση Θεοδωρικάκου περιμένουν οι συνδικαλιστές

Η ώρα να γίνει πράξη η δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου για «σημαντική ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας» στο πλαίσιο των τακτικών μεταθέσεων, έχοντας αναγνωρίσει τις σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα, έφτασε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», είναι θέμα χρόνου να συνεδριάσει το αρμόδιο Συμβούλιο.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων και δεδομένης της προσωπικής δέσμευσης του κ. Θεοδωρικάκου κατά τις επαφές που είχε με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ), παρουσία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, εκείνο που προσδοκούν οι συνδικαλιστές είναι αυτή τη φορά ένας γενναίος αριθμός ενστόλων να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα δύναμη. Μάλιστα, η ΕΑΥΑ απέστειλε έγγραφο «υπενθύμιση» στην πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου, το οποίο κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές.

Αχαΐα - Μεταθέσεις: Λείπουν τουλάχιστον 50 Αστυνομικοί - Να γίνει πράξη η δέσμευση Θεοδωρικάκου περιμένουν οι συνδικαλιστές

«Αυτό που αναμένουμε είναι ο υπουργός να παρέμβει στη φυσική ηγεσία και να υλοποιηθεί η δέσμευσή του για σημαντική ενίσχυση του νομού. Η Πάτρα είναι μια μεγαλούπολη, τα πρόσφατα γεγονότα καταδεικνύουν τη σοβαρότητα των περιστατικών που έχει να διαχειριστεί, είναι μια πόλη με χίλια μύρια προβλήματα. Είχαμε ζητήσει να γίνει ό,τι και στη Θεσσαλονίκη, όπου για δύο έτη έβγαλαν 100 αστυνομικούς, εμείς δεν ζητάμε 100, αλλά σίγουρα ένα μεγάλο διψήφιο αριθμό. Για να μπορέσει ο νομός να πάρει μια ανάσα, θέλει τουλάχιστον 50 αστυνομικούς. Εάν καθίσουμε και αναλύσουμε τα οργανογράμματα, διαπιστώνονται σημαντικά κενά, που έχουν ως αποτέλεσμα νευραλγικές υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα να μην έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν περιπολίες», δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της ΕΑΥΑ, Χάρης Τσίτσικας. Οπως επισημαίνεται την τελευταία 2ετία αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης περίπου 60 άτομα και ήρθαν μόλις 12 ένστολοι.

Κατά πληροφορίες της «Π», ο αριθμός των μεταθέσεων δεν αναμένεται να καταγράψει σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments