Αχαΐα: Νερό από το φράγμα πίνουν τα Λουσικά – Από σήμερα το πρωί

image 623943

Η βάνα γύρισε και από σήμερα (Τετάρτη 7 Απριλίου) το πρωϊ τα Λουσικά υδρεύονται από το νερό του φράγματος Πείρου. Σημειώνεται ότι με νερό από το φράγμα, πλήν Λουσικών, υδρεύονται ήδη οι κοινότητες Σπαλιαρέϊκα, Ψηλή Ράχη, Χαϊκάλι-Κατσαϊτέϊκα και ακολουθούν τις επόμενες ημέρες τα Αγιοβλασίτικα, ο Λεύκος, τα Στεναϊτικα και τα Καρνασέϊκα.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με το νερό από το φράγμα θα συνδεθούν οι κοινότητες Μαζαράκι, Κόμη, Μιτόπολη, Αχαϊκό, Αλισσός, Κάτω Αλισσός, Άγιος Νικόλαος Κράλι, Άγιος Στέφανος και Άνω Σουδενέϊκα για να ακολουθήσουν η Κάτω Αχαϊα και τα Νιφορέϊκα.

Σήμερα το πρωί στα Λουσικά βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Θανάσης Πουλίδας, ο πρόεδρος της κοινότητας Λουσικών Δημήτρης Κουνέλης και ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη Χρήστος Μητρογιώργος.

Μετά τα Λουσικά οι Φαρμάκης και Μυλωνάς επισκέφθηκαν τα έργα που έχουν ξεκινήσει για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει τα νερά του φράγματος στην Κάτω Αχαϊα ενώ ταυτόχρονα συζήτησαν για την επόμενη φάση των εργασιών που είναι αναγκαίες ώστε τα νερά του φράγματος να υδρεύσουν τη Μόβρη και το βόρειο Λαρισσό (Λάππα, Μετόχι, Βουπράσιο).

ΦΑΡΜΑΚΗΣ

«Είναι μια σημαντική μέρα για εμάς, καθώς είναι η αρχή του τέλους  για  μια μεγάλη εκκρεμότητα του παρελθόντος. Από σήμερα ξεκινάει σταδιακά η υδροδότηση των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Είμαστε έτοιμοι όμως και για το επόμενο βήμα, ώστε σύντομα να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του συμπληρωματικού δηλαδή δικτύου μεταφοράς για την υδροδότηση των υπολοίπων πεδινών και παραλιακών οικισμών της Β.Δ. Αχαΐας και να δούμε ένα εμβληματικό έργο να ολοκληρώνεται στο σύνολό του» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, καθώς  με απόφασή του κ. Φαρμάκη έχει εξασφαλιστεί  χρηματοδότηση ύψους 16 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για το έργο «Ύδρευση Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο – Δίκτυα Υδροδότησης υπολοίπων οικισμών Αχαΐας», το οποίο θα καλύψει περιοχές που δεν υδροδοτούνται από την α’ φάση.   

ΜΥΛΩΝΑΣ

«Κάθε κοινότητα που συνδέεται με τα νερά του φράγματος είναι ένα χτύπημα στα φαινόμενα της λειψυδρίας που μας μαστίζουν κάθε καλοκαίρι. Κάθε κοινότητα που συνδέεται με τα νερά του φράγματος είναι το κλείσιμο μιας γεώτρησης και ο επακόλουθος εμπλουτισμός των υπόγειων υδροφορέων. Κάθε κοινότητα που συνδέεται με τα νερά του φράγματος είναι μια μείωση στις δαπάνες για τη λειτουργία των αντλιοστασίων στις γεωτρήσεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε:

«Το σχέδιο ύδρευσης του Δήμου μας από τα νερά του φράγματος Πείρου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο να έχουν όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας νερό άφθονο σε ποσότητα και άριστης ποιότητας. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να εκφράσω την πλήρη ικανοποίησή μου για τη συνεργασία που έχουμε και σε αυτό το ζήτημα με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη. Εργαζόμαστε από κοινού και ο στόχος, που είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών, είναι επίσης κοινός», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

αυτοκτονια
kalogeropoulos 1
ΕΟΔΥ ΑΠΕ ΜΠΕ 1
εκαβ 1