Αχαΐα – Πέτσας: “Θέλετε να ανοίξετε με click away;” – Το απόγευμα οι αποφάσεις

Αχαΐα - Πέτσας: "Θέλετε να ανοίξετε με click away;" - Το απόγευμα οι αποφάσεις

Σκηνικό διαπραγματεύσεων στήθηκε σήμερα το πρωί στο Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου επιχειρηματικοί φορείς του νομού Αχαΐας είχαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες ζήτησαν να ανοίξουν άμεσα οι επιχειρήσεις τους και να λάβουν έκτακτη ενίσχυση από το Κράτος για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ενώ, από τη μεριά του, ο κ. Πέτσας φέρεται να αντιπρότεινε να ανοίξουν τα καταστήματα από αύριο, με τη μέθοδο του click away.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν και θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από την Κυβέρνηση, αλλά το κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις των εμπόρων της Αχαΐας είναι πλέον διάχυτο.

Πέτσας: Ο ιός σταματάει έξω από το κατάστημα με click away

Μετά τη σύσκεψη τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας: «Δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Πάνω στο υπόβαθρο που έθεσε και ο κ. Καρβέλης έχουμε δύο επιλογές. Πρώτον θα υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της επιδημιολογικής επιτήρησης, προκειμένου να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Και δεύτερον πως θα στηρίξουμε τον επιχειρηματικό κόσμο στο πλαίσιο που έθεσαν οι τρεις περιφερειάρχες. Θα τα μεταφέρω όλα στον κ. Πρωθυπουργό. Ενας τρόπος να αφήσουμε έξω από τα καταστήματα τον ιό, είναι να λειτουργήσουν τα καταστήματα με click away».

Βαγενάς: Θα έχουμε click away για μία βδομάδα

Ο κ. Βαγενάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, τόνισε μετά τη σύσκεψη: «Είναι σημαντικό που είμαστε όλοι εδώ. Δώσαμε να καταλάβει ο κ. Πέτσας πως στο λιανεμπόριο δεν υπήρχαν κρούσματα. Βοήθησε στο να ενισχύσουμε τη θέση μας και ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος πρότεινε μαζί και με τους άλλους Περιφερειάρχες, πέρα από το άνοιγμα των επιχειρήσεων, και έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ. Πιέσαμε για το άνοιγμα. Διαβεβαίωσαν και ο κ. Μαρλαφέκας με τον κ. Καρβέλη πως θα γίνονται σε καθημερινή βάση τα τεστ από τη στιγμή που θα ανοίξει αύριο το λιανεμπόριο. Είμαστε θεματοφύλακες των μαγαζιών μας. Ο κ. Υπουργός είπε ξεκάθαρα  πως θα προτείνει να ανοίξουμε με click away για μία εβδομάδα. Αν δεν έχουμε επιλογή δια ζώσης αγορών, θα έχουμε click away για μία βδομάδα. Το απόγευμα θα έχουμε ανακοινώσεις».

Επιπλέον, μετά από τη σύσκεψη διαφάνηκε πως το κλίμα στη συνάντηση ήταν αρκετά καλό και υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών. Κάτι που δεν έγινε μετά το τέλος της συνάντησης, όταν κατά την αποχώρηση του κ. Πέτσα επικράτησαν μικροεντάσεις.