Αχαΐα: Πωλούν τα σπίτια τους ελέω διαρρηκτών – Μαρτυρία στην «Π»
Ηλικιωμένο ζευγάρι την τελευταία τριετία έχει μπει τέσσερις φορές στο στόχαστρο διαρρηκτών.
«Θέλω να φύγω, από εδώ, έχω μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα, σκεφτόμαστε με τον άνδρα μου να πουλήσουμε το σπίτι και να φύγουμε, δεν μπορώ. Δεν υπολογίζουν τίποτα» δηλώνει στην «Π» ηλικιωμένη που την τελευταία τριετία έχει μπει τέσσερις φορές στο στόχαστρο διαρρηκτών. Διαμένει με το σύζυγό της, στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας, και όπως λέει δυο από τις «επιθέσεις» κατεγράφησαν τον τελευταίο χρόνο. Υπό το καθεστώς φόβου στοχοποίησής της από άτομα συγκεκριμένη κοινωνικής ομάδας που «λυμαίνονται» την περιοχή, επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, ωστόσο τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας.
«Είμαι μαχήτρια της ζωής, δε συνηθίζω να τα παρατάω και να φεύγω, αλλά από την άλλη τίθεται θέμα ασφάλειας ακόμα και της σωματικής μας ακεραιότητας. Δεν υπολογίζουν τίποτα. Βάλαμε συναγερμό, ξέρω ότι είναι αποτρεπτικός αλλά δεν αρκεί. Το διπλανό σπίτι το έχουν ρημάξει τρεις φορές», λέει.
Ολα τα «χτυπήματα» κατεγράφησαν ημέρα, ενώ την τελευταία φορά, όπως αναφέρει, ο δράστης που πάρκαρε έξω από το σπίτι δεν αποθαρρύνθηκε ούτε από την παρουσία του συζύγου της που εκτελούσε εξωτερικές εργασίες, ενώ εκείνη βρισκόταν στο εσωτερικό της οικίας τους. Ο άνδρας (ρομά) που όπως προέκυψε στη συνέχεια ήταν σεσημασμένος, κατευθύνθηκε σε «τυφλό» σημείο του σπιτιού, επιχειρώντας με χρήση αντικειμένου να παραβιάσει πόρτα. «Σηκώθηκα και τον κυνήγησα» περιγράφει η ηλικιωμένη που ήρθε τετ α τετ με τον επίδοξο διαρρήκτη τρέποντας τον τελικά σε άτακτη φυγή. «Εκείνη τη στιγμή ήμουν μαινόμενος ταύρος, άνοιξα τη μπαλκονόπορτα, εκείνος στάθηκε με κοίταξε καλά καλά, γι’ αυτό και μπόρεσα και τον ανεγνώρισα στη συνέχεια».
Τα «λάφυρα» των δραστών ήταν κυρίως χρυσαφικά, αλλά και αντικείμενα συναισθηματικής αξίας για εκείνη, «αυτό που μου κόστισε πολύ ήταν ότι μου πήραν τις βέρες μου και τη βέρα του πατέρα μου, που ο ίδιος μου είχε δώσει. Εκλεψαν ακόμα και ρούχα του άνδρα μου. Μας κάνει εντύπωση, όχι μόνο τώρα, αλλά χρόνια ότι δεν γίνεται τίποτα από την αστυνομία, δεν αντιδρά».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η OpenAI σταματά το μοντέλο Astra που έλυσε 10 μαθηματικά αινίγματα δεκαετιών
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Αγιο Αιμιλιανό Πάτρας ΦΩΤΟ
Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο είναι τελικά πιο υγιεινό
Η Apple αποφασίζει ποιος μένει και ποιος φεύγει και οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος στην Αρτα ΦΩΤΟ
Το άθλημα της μακροζωίας: Χαρίζει έως και 5 επιπλέον χρόνια ζωής
Άνευ προηγουμένου τα pre orders του GTA 6
