Αχαΐα: Προχωρά η δημοπράτηση του εργοστασίου στο Φλόκα – Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΣΥΔΙΣΑ, ποια η καταληκτική ημερομηνία προσφορών  

Έκτακτη συνεδρίαση  του ΣΥΔΙΣΑ για τα τεύχη δημοπράτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ) στην θέση Φλόκα

Αχαΐα

Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΥΔΙΣΑ, κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του φορέα, το το τεύχος τροποποίησης των ορων της διακήρυξης και των λοιπών εγγράφων της σύμβασης του έργου  για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ) στην θέση Φλόκα, με έγκριση και παράταση του διαγωνισμού κατά 56 ημέρες.

Το τεύχος τροποποιήσεων συντάχθηκε από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού και Η/Μ του Δήμου Πατρών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο pelop.gr ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας  Γρηγόρης Αλεξόπουλος, καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών από την πλευρά των ενδιαφερόμενων εταιρειών ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2023, ενώ ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών η 6η Φεβρουαρίου 2023.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αχαΐα: Ανατροπή στο εργοστάσιο Φλόκα! – Γιατί το Υπουργείο «παίρνει» πίσω τον διαγωνισμό;

Οπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, είχε ζητήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αναβάθμιση των τευχών δημοπράτησης στο σκέλος της ανακύκλωσης.

Η τροποποίηση των τευχών δημοπράτησης κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γιατί ο μηχανισμός διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών που προβλέπεται στο σχέδιο, έθετε υπερεκτιμημένους στόχους ανταπόκρισης των δήμων, ως εκ τούτου υπήρχε ο κίνδυνος αστοχίας και επιβάρυνσης του ΧΥΤΑ με ταφή αποβλήτων που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν. Ο νέος σχεδιασμός κατά τις ίδιες πληροφορίες θα προβλέπει την ενίσχυση της μονάδας στου Φλόκα, στο κομμάτι της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος της αστοχίας και επιβάρυνσης του ΧΥΤΑ.

Ταυτότητα έργου

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων (ΜΕΑ) εντός του ΧΥΤΑ Φλόκα, συνολικής δυναμικότητας 53.032 τόνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) ανά έτος. Περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού. Eντός του γηπέδου θα κατασκευαστεί και Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ) δυναμικότητας 8.113 τόνων ετησίως. Επίσης, η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την προμήθεια κινητού εξοπλισμού και τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου για 6 μήνες. Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η κανονική λειτουργία της υποδομής για έξι χρόνια. Η σύμβαση προβλέπει επιπλέον: α) Δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον έξι(6) έτη λειτουργίας του έργου και β) Δικαίωμα προαίρεσης για εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων ή / και πρόσθετο εξοπλισμό, σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή και τον Π/Υ, όπως αναλύονται στην Προμελέτη και στα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου.

Οι νέες υποδομές προβλέπεται να εξυπηρετούν τα απορρίμματα των Δήμων Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας και Πατρέων.

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments