Αχαΐα: Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται η “ΚΡΙΝΟΣ” – Αυξάνει τις εξαγωγές και κάνει νέες επενδύσεις

Η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» έχει βραβευτεί σαν ένα από τα «Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας», και ως μια από τις δυναμικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας και σε διεθνείς διαγωνισμούς

Αχαΐα: Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται η "ΚΡΙΝΟΣ" - Αυξάνει τις εξαγωγές και κάνει νέες επενδύσεις

Η τρίτη γενιά της «ΚΡΙΝΟΣ» οδηγεί την εταιρεία αναψυκτικών και ποτών της Αχαΐας ακόμα πιο ψηλά.

Από το 2019 η εταιρεία προχώρησε σε rebranding, επένδυσε σε επέκταση εγκαταστάσεων και αύξησε τις εξαγωγές της κατά 35% σε 30 χώρες. H εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» Ι.Κ. Αναστασόπουλος & Υιός ΑΕ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που συνδυάζει ταυτόχρονα τρεις κλάδους παραγωγής και εμφιάλωσης: Φυσικό μεταλλικό νερό «ΚΡΙΝΟΣ» Αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, σόδα) με φυσικό χυμό από 100% Ελληνικά εσπεριδοειδή και τα premium mixers Ros Solis.  Αλκοολούχα ποτά όπως το ούζο «ΚΡΙΝΟΣ» και «Κefi», brandy και liqueurs.

Αχαΐα: Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται η "ΚΡΙΝΟΣ" - Αυξάνει τις εξαγωγές και κάνει νέες επενδύσεις

Η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» ιδρύθηκε το 1943 στο Αίγιο από τον Ιωάννη Αναστασόπουλο με αντικείμενο την παραγωγή ούζο, raisin brandy και αναψυκτικών με μεγάλη επιτυχία στην Αχαΐα και στην Πελοπόννησο.

 

Το 1971 αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος που αναπτύσσει και τον κλάδο εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, επεκτείνει τις παραγωγικές δυνατότητες και αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Η εταιρεία λειτουργεί κάτω από το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ΕΝ22000 από το 2000. Από το 2007 αναλαμβάνει τα ηνία η 3η γενιά με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιάννη Αναστασόπουλο και διοικητικό συμβούλιο την Χρυσούλα, Βασιλική, Ιωάννα & Θεολογία, η εταιρεία διατηρεί τις αξίες της, συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, ενώ μπαίνει στην κρίση με μηδενικό δανεισμό.

Αχαΐα: Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται η "ΚΡΙΝΟΣ" - Αυξάνει τις εξαγωγές και κάνει νέες επενδύσεις

ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» έχει βραβευτεί σαν ένα από τα «Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας», και ως μια από τις δυναμικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Την τελευταία 5ετία πραγματοποιεί αύξηση προσωπικού, εδραίωση ενός ισχυρού R&D τμήματος, αύξηση των εξαγωγών κατά 35% σε 30 χώρες, επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και επενδύσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία πραγματοποιεί υψηλή κερδοφορία ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τα τελευταία έτη εμφανίζει κάθετη αύξηση των εξαγωγικών της επιδόσεων. Η 3η γενιά της εταιρείας, με βλέμμα στραμμένο στα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα, στο τέλος του 2019, παίρνει την στρατηγική απόφαση να εμφιαλώνει τα αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ», αποκλειστικά και μόνο σε γυάλινη φιάλη που αναδεικνύει την ποιότητα των προϊόντων της, ενώ προστατεύει το περιβάλλον. Έτσι προχωράει στο rebranding των αναψυκτικών της με ανανεωμένη εμφάνιση σύγχρονης και minimal αισθητικής.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ

Αχαΐα: Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται η "ΚΡΙΝΟΣ" - Αυξάνει τις εξαγωγές και κάνει νέες επενδύσεις

Υποστηρίζοντας την στρατηγική της θέση, η «ΚΡΙΝΟΣ» δημιούργησε το ΕΚΕ πρόγραμμα με τίτλο «Βάζουμε τα γυαλιά στο πλαστικό» που μέσω της βιωματικής μάθησης είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας στα θέματα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μια δράση για την οποία βραβεύτηκε στα «Πρόσωπα της Χρονιάς 2021».

Επίσης κατά την διάρκεια της πανδημίας λανσάρει την νέα σειρά Premium Mixers ROS SOLIS σε 6 ενδιαφέρουσες γεύσεις που πίνονται τέλεια και μόνα τους, ενώ είναι ιδανικά για cocktails. Σε αυτό το διάστημα, η εταιρεία δεν σταμάτησε κανένα επικοινωνιακό και επενδυτικό της πλάνο. Αντίθετα, πραγματοποίησε την εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής και νέων κτηριακών υποδομών. Η 3η γενιά της ΚΡΙΝΟΣ σχεδιάζει το λανσάρισμα μιας καινούριας ενδιαφέρουσας γεύσης στην σειρά των αναψυκτικών που πολύ σύντομα θα βρεθούν στα ράφια των ψυγείων της. Η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» παραμένει πιστή ακόμα και σήμερα, 78 χρόνια μετά, στο όραμα του ιδρυτή της το οποίο είναι: «Πρωτη μας φροντίδα, η ποιότητα».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρικός Μετασχηματισμός των ΕΛΠΕ - Προκλήσεις και προοπτικές
Κοινωφελής εργασία: Μέσα Δεκεμβρίου 25.000 προσλήψεις με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ
Ποια είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο; Ο Economist δίνει την δεκάδα
Black Friday 2021: Δύο στις τρεις επιχειρήσεις δεν είδαν διαφορά στις πωλήσεις