Αχαΐα – Σοφιανόπουλος: Θα παραλάβουμε τα τεστ; – Ηδη ο κόσμος κλείνει ραντεβού

image 622488

Ετοιμοι για όλα φαίνονται οι φαρμακοποιοί του Νομού Αχαΐας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα self tests και τη διάθεσή τους από τα καταστήματά τους, όπως προανήγγειλε την προπερασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος.

Στην πρόσφατη καυστική ανακοίνωση των φαρμακοποιών της Αχαΐας εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για αυτήν την απόφαση με έντονο λόγο. Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέα Σοφιανόπουλο για να μας απαντήσει σε ερωτήματα που γεννήθηκαν από την ανακοίνωση, όπως το τι θα κάνουν οι φαρμακοποιοί όταν λάβουν τα τεστ ή αν θα εξυπηρετούν πελάτες που ζητούν βοήθεια με τη διαδικασία.

«Θα συμφωνούσαμε έντιμα αν μας το ζητούσαν ή αν γινόταν μια διαπραγμάτευση σχετικά με το πώς θα γίνεται η διάθεση των τεστ. Για εμάς, το θέμα είναι η ίδια η ασθένεια. Τι να τα κάνουμε τα ανταλλάγματα αν χάσουμε ένα συνάδελφο; Επιλέγω να βλέπω το θέμα στενά υγειονομικά και ως προς αυτό γεννήθηκαν πολλές απορίες από τον κ. Σκέρτσο. Τι θα κάνουμε τα βιολογικά απόβλητα; Μπορούν να γίνονται τεστ στα φαρμακεία με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ; Αυτά είναι ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί» αναφέρει ο κ. Σοφιανόπουλος αρχικά σχετικά με το γιατί δεν συμφωνούν στη διάθεση των τεστ από τα φαρμακεία.

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;

Ρωτήσαμε τον πρόεδρο των Φαρμακοποιών Αχαΐας αν έχει λάβει κάποια ενημέρωση για το πότε θα παραλάβουν τα self tests και απάντησε: «Το θέμα δεν είναι πότε θα μας τα φέρουν, αλλά αν θα δεχτούμε να τα παραλάβουμε! Με το ζόρι δηλαδή; Δεν θέλω να κάνω δωρεάν παροχή υπηρεσιών με αυτόν τον τρόπο. Οπως επίσης δεν θέλω, με αυτόν τον τρόπο, ούτε με αμοιβή. Μου αρκεί να μην το κάνω. Ηδη, πάντως, έρχονται άνθρωποι για να τους κλείσουμε ραντεβού. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ουρές έξω από το φαρμακείο, να εξυπηρετώ όσους θέλουν να κλείσουν ραντεβού και οι πελάτες μου που θέλουν να αγοράσουν φάρμακα να περιμένουν» τονίζει ο κ. Σοφιανόπουλος δείχνοντας διάθεση να μην παραλάβει καν τα τεστ.

Επιπλέον, σε ερώτηση για το αν έχει πάρει οδηγίες για το πώς θα γίνονται τα τεστ, ο κ. Σοφιανόπουλος αναφέρει: «Ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα. Γνωρίζουμε όπως πως θα είναι τουλάχιστον τριών διαφορετικών τύπων τα τεστ. Οπότε, αν τα παραλάβουμε ξαναλέω, θα πρέπει να απαντάμε και στον κόσμο γιατί του δίνουμε το ένα και όχι το άλλο. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γίνεται με τον κόσμο που θα θέλει να κάνει τεστ και θα ζητάει οδηγίες. Ωστόσο, εκτιμώ πως με τους τακτικούς πελάτες μας δεν θα έχουμε θέμα επειδή θα τους εξηγούμε γιατί δεν αναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Πάντως, μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά θα έχουμε άσχημες εξελίξεις από αυτήν την ιστορία, είτε με περιστατικά στα φαρμακεία, είτε με τα αποτελέσματα των τεστ. Αυτά τα τεστ δεν αποτυπώνουν πάντοτε σωστά το αποτέλεσμα. Ετσι, θα υπάρχει κόσμος που θα νομίζει πως είναι αρνητικός και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί κανονικά, ενώ στην πραγματικότητα θα έχει κορονοϊό. Ολοι καταλαβαίνουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες. Παίζεται ένα θέατρο και εμείς είμαστε στη μέση, χωρίς να λαμβάνουμε οδηγίες» κατέληξε ο κ. Σοφιανόπουλος.

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

anastasop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

φωτια πυρκαγια πυροσβεστικη
224994499 254599983146960 8680928916766139322 n
210802 e1627822125832
90715941 14505858789292642664448 n e1626845479125