Αχαϊα: Σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης της πανδημίας – Προσοχή ανάμεσα στις δύο δόσεις

image 622108

Σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης διαπιστώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, εντός της περιφερειακής ενότητας. Παράλληλα, εκτιμά ότι οι επαγγελματίες του λιανεμπορίου και της εστίασης έχουν συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς των ενεργών κρουσμάτων. Πιστεύει όμως πως ο κόσμος δεν πρέπει να ξεθαρρεύει και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο Χ. Μπονάνος στέκεται σε τρία στοιχεία που δείχνουν, όπως εκτιμά, πως η Αχαΐα βγαίνει σταδιακά από την δεινή θέση που είχε περιέλθει. Το πρώτο είναι ο σταθερός δείκτης (με τάση καθόδου) των κρουσμάτων. Το δεύτερο είναι ο μειωμένος αριθμός των νοσηλειών από κορονοϊό στα νοσοκομεία της περιοχής. Το τρίτο και πιο αισιόδοξο για τον ίδιο είναι η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στην περιφερειακή ενότητα. Ο αντιπεριφερειάρχης παρακολουθεί καθημερινά τα στατιστικά των εμβολιασμών και τα συγκρίνει με άλλες περιοχές της χώρας που προηγούνταν της Αχαΐας πριν από 20 μέρες, αλλά τώρα βρίσκονται πίσω της.

«Ο ιός φαίνεται πως συναντά εμπόδια και δεν καταφέρνει να εξαπλωθεί. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο» δήλωσε στην «Π» ο Χ. Μπονάνος. «Βρισκόμαστε σε καλό σημείο, αλλά δεν πρέπει να ξεθαρεύουμε…». Το μήνυμά του έχει κύριους αποδέκτες τους πολίτες που λαμβάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. «Μην θεωρούν ότι έχουν τελειώσει με τον ιό. Χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες για να φτάσουν σε ένα καλό ποσοστό προφύλαξης. Δεν πρέπει να ξεχνάνε οι συμπολίτες μας πως μετά τις 15 μέρες από την δεύτερη δόση μπορούν να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς», είναι ο οδηγός σε μια μορφή κανονικότητας που μας εισάγει ο αντιπεριφερειάρχης.

Ζητήσαμε από τον Χ. Μπονάνο, με την ιδιότητα του πολιτικού προϊσταμένου στα θέματα Δημόσιας Υγείας, να μας κάνει μια αξιολόγηση για την εφαρμογή των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο λιανεμπόριο και την εστίαση. Ο αντιπεριφερειάρχης πιστεύει πως οι κανόνες τηρούνται από τους επαγγελματίες, οι οποίες δεν θέλουν με τίποτα να δουν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν ξανά. Για να τεκμηριώσει την άποψή του μας λέει ότι αυτή προκύπτει από τον μικρό αριθμό παραβάσεων που έχουν βεβαιωθεί από τα συνεργεία που ελέγχουν την αγορά, στα οποία μετέχουν και στελέχη από υπηρεσίες του κέντρου που επιδεικνύουν αυστηρότητα στην εφαρμογή των μέτρων. «Ο κόσμος και οι επιχειρηματίες έχουν καταλάβει καλά τι πρέπει να κάνουν και πώς να συμπεριφερθούν» είναι η διαπίστωση του Χ. Μπονάνου, ο οποίος απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρήσουν τους κανόνες.  

ΒΜ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

kalogeropoulos 1
ΕΟΔΥ ΑΠΕ ΜΠΕ 1
εκαβ 1
ασθενοφορο