Αχαΐα: Το παρασκήνιο των μεταθέσεων Αστυνομικών – Για που προορίζονται

Γενναία ενίσχυση από τα κεντρικά στην Αχαΐα. Ερχονται 16 Αστυνομικοί αριθμός που αναμένεται να φθάσει ακόμα και τους 20, συπολογιζόμενες και τις συνυπηρετήσεις.

Αχαΐα: Το παρασκήνιο των μεταθέσεων Αστυνομικών - Για που προορίζονται

«Φιλί της ζωής» από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας στην τοπική ΕΛΑΣ, που ενέκρινε 16 μεταθέσεις αστυνομικών στην Αχαΐα, αριθμός που αναμένεται να φθάσει ακόμα και τους 20, συπολογιζόμενες και τις συνυπηρετήσεις.

Η απόφαση ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, έρχεται να επικυρώσει εμπράκτως την προσωπική δέσμευση του υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου – αναγνωρίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό – στην Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ), που έθεσε επί τάπητος το θέμα στον υπουργό, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, διεκδικώντας σθεναρά την αύξηση των μάχιμων ενστόλων.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», κατά προτεραιότητα θα ενισχυθούν η Ομάδα Πρόληψης και Εγκληματικότητας Αιγίου τουλάχιστον με δυο άτομα, με τον αριθμό των υπηρετούντων να ανέρχεται συνολικά στα 10, το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας που ως γνωστόν είχε αποδυναμωθεί λόγω της σύστασης της ΟΠΚΕ, το Β’ και Γ΄Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και το ΑΤ Δυτικής Αχαΐας.

Αχαΐα: Το παρασκήνιο των μεταθέσεων Αστυνομικών - Για που προορίζονται

«Δεν εφησυχάσαμε και τελικά από μονοψήφιο αριθμό που είχαμε από ενημέρωση για τις μεταθέσεις, με τις πιέσεις και με τη θετική διάθεση του υπουργού φτάσαμε τους 16. Είναι μια ικανοποιητική ενίσχυση, τα προβλήματα παραμένουν, ωστόσο δεν είναι ούτε ένας ούτε πέντε», δήλωσε στην «Π», ο πρόεδρος της ΕΑΥΑ, Χάρης Τσίτσικας.

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η πληροφορία που διακινήθηκε τις τελευταίες ώρες πως για την Αχαΐα προορίζονται μόλις 7 αστυνομικοί κινητοποίησε την ΕΑΥΑ, με τον πρόεδρο Χάρη Τσίτσικα για τον οποίο αποτελούσε προσωπικό στοίχημα η αύξηση των μεταθέσεων, συνοδευόμενο από τα μέλη του προεδρείου Γιάννη Κόρδα και Γιώργο Μπαλάση, να βρίσκονται τη Δευτέρα στην Αθήνα. Είχαν σειρά επαφών με τον διευθυντή του κ. Θεοδωρικάκου, τον γενικό γραμματέα δημόσιας τάξης και πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη, επιτελάρχες, τον γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Σπυρίδωνα Σκλάβο και τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκο.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments