Αχαΐα: Το πατάρι έκρυβε τους 12 τζογαδάρους – Λεπτομέρειες για την υπόθεση

Αχαΐα: Το πατάρι έκρυβε τους 12 τζογαδάρους - Λεπτομέρειες για την υπόθεση
Οι αστυνομικοί επιπλέον πέρασαν χειροπέδες και σε 12 άτομα, που εντοπίστηκαν κατά την ώρα της εφόδου, να κάθονται γύρω από τα τσόχινα τραπέζια που βρίσκονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έπαιζαν κουμ καν στοιχηματίζοντας χρηματικά ποσά.
ΠΙΤΣΑΡΙΑ
Η επωνυμία της επιχείρησης καφέ – πιτσαρία, σύμφωνα με την πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια Αιγιαλείας ήταν η «βιτρίνα» του καταστήματος, που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως στην περιοχή της Καλλιθέας Αιγίου. Οπως πληροφορείται η «Π», για μεγάλο χρονικό διάστημα η επιχείρηση λειτουργούσε και ως παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Στο πατάρι της ο ιδιοκτήτης, είχε τοποθετήσει δυο ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Οι θαμώνες-παίκτες προσέρχονταν στο πατάρι-λέσχη συγκεκριμένες ημέρες και ώρες κατόπιν συνεννόησης.
Τα ραντεβού δίνονταν τέσσερις φορές την εβδομάδα. Το παιχνίδι άρχιζε κυρίως απογευματινές ώρες και τις περισσότερες φορές διαρκούσε μέχρι και την ανατολή του ηλίου (!).
ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ιδιοκτήτης και τζογαδόροι, λάμβαναν μέτρα για να αποφύγουν τυχόν ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Την ώρα που το κατάστημα ήταν ανοικτό, ο ιδιοκτήτης βρισκόταν πάντα στο ισόγειο και εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου «έκοβε» κινήσεις και ήταν έτοιμος να ενημερώσει, εάν κάποιος αστυνομικός προσέγγιζε το χώρο. Από την άλλη οι παίκτες, όπως αποδείχθηκε γνώριζαν τι θα έπρεπε να κάνουν, σε περίπτωση εφόδου.
ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΙ
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, τα 12 άτομα που βρέθηκαν στο πατάρι, αναστατώθηκαν στη θέα των αστυνομικών και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», επιχείρησαν να πετάξουν τα τραπουλόχαρτα και να μαζέψουν από τα τραπέζια τα χρήματα, βάζοντας τα στις τσέπες τους. Η αστραπιαία ωστόσο, επέμβαση και τα αντανακλαστικά των ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, δεν τους επέτρεψε να «απαλλαγούν» από τα στοιχεία.
Σήμερα, αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή Αιγίου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές και ο οποίος όπως αναφέρουν πηγές στην «Π», αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες. Φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τη δραστηριότητα που είχαν αναπτύξει οι «12», υποστηρίζοντας πως είχαν μεταβεί στο κατάστημα για να πάρουν καφέ.
Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ σε κάθε έναν από τους πελάτες βεβαιώθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ.
Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
papagian@pelop.gr