Αχαΐα: Υποχώρησε κολόνα κι έπεσε εναερίτης

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας εντοπίζει «μη τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και προστασίας εν ώρα εργασίας».

Αχαΐα: Υποχώρησε κολόνα κι έπεσε εναερίτης

Εργατικό ατύχημα έγινε, την Τρίτη, στην περιοχή χωρίς όμως να πάρει μεγάλες διαστάσεις, παρότι εναερίτης τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Περνούσε ηλεκτροφόρα καλώδια σε κολόνα, που μόλις είχε τοποθετηθεί, η οποία υποχώρησε με αποτέλεσμα την πτώση του, από μεγάλο ύψος.

Για το συμβάν, μόλις ενημερώθηκε, αντέδρασε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πατρών, η οποία για άλλη μια φορά εντοπίζει «μη τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και προστασίας εν ώρα εργασίας», αποδίδοντας σε αυτό τον σοβαρό τραυματισμό του εργατοτεχνίτη

Μάλιστα, επικαλείται καταγγελίες συναδέλφων του ότι «δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία στην τοποθέτηση της νέας κολόνας, αφού η τρύπα δεν ανοίχτηκε με τρυπάνι – όπως προβλέπει η διαδικασία – αλλά με σκαπτικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα όταν δέχτηκε βάρος, να υποχωρήσει».

Ο παθών εργαζόταν στην εταιρεία «ΓΑΚ ΑΕ», η οποία για λογαριασμό της «Μυτιληναίος ΑΕ» έχει αναλάβει την εργολαβία συντήρησης του δικτύου ρεύματος.

«Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους την εργοδοσία, που συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος, που δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει, καθώς στόχος της είναι να εξοικονομει πόρους για να ενισχύει τη κερδοφορία. Και οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Η έλλειψη προσωπικού σε δημόσιους φορείς, η αύξηση εργολαβιών, η κακή συντήρηση του δικτύου, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων, είναι η αιτία που σακατεύονται εργαζόμενοι» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΠ Δημήτρης Μαρμούτας, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του «θύματος» με την ευχή για ταχεία ανάρρωση και να γυρίσει γρήγορα, υγιής και δυνατός στην οικογένειά του.

Οι συνδικαλιστές απαιτούν, πάντως, άμεση διαλεύκανση του εργατικού ατυχήματος από τις κρατικές υπηρεσίες, μακριά από την όποια συγκάλυψη, την…………..του τραυματία μέχρι να επιστρέψει στην εργασία του και πιο πολλούς ελέγχους από τους αρμόδιους στους χώρους δουλειάς.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments