Αχαϊκή: Σήμερα το υπόμνημα των «88» στο Συμβούλιο Εφετών

Αντικρούουν με «καρφιά» 16 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αχαϊκής.

ΑΧΑΪΚΗ

Δεν αρκεί ο προσδιορισμός της πραγματικής ή υποτιθέμενης ζημιάς (κάτι που είναι δυνατόν να ελεγχθεί κατά την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ή στο ακροατήριο) ενός πιστωτικού Ιδρύματος –εν προκειμένω της Αχαϊκής Τράπεζας. Με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, απαιτείται ο ακριβής βαθμός της ζημιάς σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά, που συμμετείχε στο ΔΣ της Τράπεζας.

Εξάλλου, εφόσον πράγματι υπάρχει ζημιά και είναι προσωποποιημένη, ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα της αποκατάστασής της με συμβιβασμό πριν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο.

Σήμερα, τελικά, 16 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αχαϊκής, που άσκησαν καθήκοντα, πριν μπει το λουκέτο τον Μάρτιο του 2012, πρόκειται να αντικρούσουν με υπόμνημά τους την απορριπτική εισήγηση του αντιεισαγγελέα Εφετών Στέφανου Ζαρκαντζιά για την έφεση που έκαναν οι 88 κατηγορούμενοι της Τράπεζας, σε βάρος της παραπομπής τους από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Οσα αναφέρονται στην αρχή του ρεπορτάζ, αποτελούν στην ουσία το υπερασπιστικό υπόβαθρο των «88».

Ειδικότερα δε, οι συνήγοροι υπεράσπισης διατυπώνουν την εξής απορία: «Γιατί ουδείς ασχολήθηκε με τον εντοπισμό της πραγματικής ή υποτιθέμενης ζημιάς και δεν αποδίδεται, προσδιορισμένη επακριβώς στα πρόσωπα που την προκάλεσαν;».
Με άλλα λόγια υπαινίσσονται αμέλεια, αν όχι μεθόδευση που εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες στα χρόνια που κυβέρνησε τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα «φωτογραφίζουν» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο!

Τέλος, σχολιάζεται από τους ίδιους νομικούς κύκλους, ότι για να απορριφθεί η έφεση των «88» κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχει επιχειρηθεί η… τροποποίηση του νέου Ποινικού Κώδικα, κάτι που μένει να κριθεί από το συμβούλιο Εφετών, που μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα αποφανθεί αν η υπόθεση πάει στο εδώλιο ή με βούλευμα τεθεί στο αρχείο…

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

podiatodromos patra logo
iatrodik
fotis atyximaCart
kanavi