ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα» – Συνεχίζεται η έρευνα
Η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) αναφέρει ότι είναι έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή των Ελλήνων.
Με ανακοίνωση της η ΑΔΑΕ αναφέρει ότι υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο αναφορικά με την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για το θέμα των υποκλοπών, ενώ σημειώνει ότι είναι έτοιμη να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του απορρήτου των επικοινωνιών.
Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ
Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.
Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
Όλα όσα φέρνει η τελική αναβάθμιση The Naturalist Update στο Ball x Pit
Μεθεόρτιος Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Πλατάνι Ρίου ΦΩΤΟ
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
PlayStation Plus Αυγούστου: Τρία παιχνίδια που δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένα το άλλο
Δάσκαλοι, οι Νηπιαγωγοί και οι φίλοι της Αχαΐας στον Λόφο των Σταυρών ΦΩΤΟ
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Η «Κιβωτός Αγάπης» Πάτρας σε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ΒΙΝΤΕΟ
