ΑΔΕΔΥ: 31 χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ζει!!!
«Η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα δεν πήγε χαμένη, αφού ανάγκασε την τότε Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τον Υπουργό Παιδείας σε παραίτηση» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 9 του Γενάρη του 2022, από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό χτύπημα του Γιάννη Καλαμπόκα, στελέχους της ΟΝΝΕΔ, στο σχολικό συγκρότημα του τότε 3ου και 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας. Η επίθεση της ομάδας των τραμπούκων ροπαλοφόρων είχε ως στόχο την καταστολή του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος που είχε αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου και της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα δεν πήγε χαμένη, αφού ανάγκασε την τότε Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τον Υπουργό Παιδείας σε παραίτηση.
Σήμερα 31 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες συνεχίζουν τον αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται, τα τελευταία χρόνια, από όλες τις Κυβερνήσεις.
Σήμερα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ψηφίζει νομοθετήματα με εντελώς αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο (Ν. 4823/21 για την παιδεία, Ν. 4808/21 για τα εργασιακά κτλ) γυρίζοντας την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω, καταργώντας το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμά μας στην απεργία. Αντί να στηρίξει τη Δημόσια Παιδεία και το ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού, συνεχίζει την υποβάθμισή τους με περικοπές στον προϋπολογισμό και του 2022.
Τριάντα ένα χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙστους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ένα δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, για μόνιμους διορισμούς, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα είναι παρούσα στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, στο διαχρονικό μνημείο του(ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΠΑΤΡΑ), την
Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022, ώρα 18:00.
Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ!!!
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Εκπαιδευτική εκδρομή στο Καρναβαλικό εργαστήρι Πατρών από το ΚΔΑΠ Ροιτίκων ΦΩΤΟ
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Γιορτή Σταφίδας του 29ου Φεστιβάλ στο Γρηγόρι Αιγίου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Παρουσιάστηκε στον Σταθμό Καλαβρύτων το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου
