Αδιαθεσία οδηγού στη Γραμμή 1 του Μετρό – Αντιπαράθεση για τις συνθήκες στις καμπίνες

Ανησυχία και αντιδράσεις προκάλεσε περιστατικό αδιαθεσίας οδηγού στη Γραμμή 1 του μετρό το απόγευμα της Πέμπτης, με τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να αποδίδει το συμβάν σε τεχνική βλάβη και το Σωματείο Εργαζομένων να κάνει λόγο για λιποθυμία και ελλείψεις στον κλιματισμό.

Αδιαθεσία οδηγού στη Γραμμή 1 του Μετρό – Αντιπαράθεση για τις συνθήκες στις καμπίνες

Ένα σοβαρό περιστατικό αδιαθεσίας οδηγού συρμού σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουλίου στη Γραμμή 1 του μετρό, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών και έντονο προβληματισμό για τις συνθήκες εργασίας στους συρμούς.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑ.ΣΥ., το πρόβλημα ξεκίνησε όταν παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα κλιματισμού της καμπίνας, κατά τη διάρκεια δρομολογίου που είχε ξεκινήσει κανονικά από τις 5:30 το πρωί. Ο οδηγός ενημέρωσε για τη δυσλειτουργία και δόθηκε εντολή να οδηγηθεί ο συρμός στην τεχνικοεπισκευαστική βάση του Πειραιά.

Ωστόσο, κατά τη διαδρομή και συγκεκριμένα στον σταθμό Θησείο, ο οδηγός ένιωσε αδιαθεσία και ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ο συρμός οδηγήθηκε τελικά στον Πειραιά από άλλον οδηγό. Παρά την παροχή πρώτων βοηθειών, ο οδηγός αποχώρησε μόνος του, χωρίς να ζητήσει διακομιδή σε νοσοκομείο.

Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., στην ανακοίνωσή της, ανέφερε πως εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, όπως περισσότερα διαλείμματα και μειωμένος χρόνος συνεχούς οδήγησης – ειδικά μεταξύ 12:00 και 18:00. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα ενισχυθεί η τεχνική βάση του Πειραιά με 104 νέους τεχνικούς, μέσω επικείμενης προκήρυξης.

Ωστόσο, το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. με δική του ανακοίνωση κατήγγειλε ότι το περιστατικό ήταν λιποθυμικό επεισόδιο και ότι οι καμπίνες των οδηγών παραμένουν χωρίς κλιματισμό, παρά τις υποσχέσεις και τις σχετικές επισημάνσεις εδώ και καιρό. Η παρέμβαση αυτή αναζωπυρώνει τη συζήτηση γύρω από τις συνθήκες εργασίας στο δίκτυο του μετρό και την ανάγκη αναβάθμισης του τεχνικού εξοπλισμού.