ΑΕ Καλαβρύτων: Είμαστε μία μεγάλη αθλητική οικογένεια που μοιράζεται και δημιουργεί

Ο Νίκος Κυριαζής, μας μιλά για τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που ενέχει η Αθλητική Ενωση Καλαβρύτων, τη διατήρηση του ερασιτεχνικού σωματείου εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, τη βαρύτητα του κόστους των μετακινήσεων και την αναβάθμιση του θεσμού του ορεινού αθλητισμού.

ΑΕ Καλαβρύτων: Είμαστε μία μεγάλη αθλητική οικογένεια που μοιράζεται και δημιουργεί

Σταθερή αξία στην επικοινωνία, αλλά και στις καλές σχέσεις με την ακαδημία και τις ερασιτεχνικές ομάδες αποτελεί ο γενικός αρχηγός της Αθλητικής Ενωσης Καλαβρύτων που έχει κατορθώσει με τη σεμνότητα, την ταπεινότητα και κυρίως με τις συχνές του επαφές με τα υπόλοιπα σωματεία, να ελέγχει το παιχνίδι και πάντα να δίνει τις απαραίτητες λύσεις, ώστε να μπορεί η Ενωση να υποστηρίξει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων που μόνο ως εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφ. «Ωρα Καλαβρύτων» και του «Καλάβρυτα news», Νίκος Κυριαζής, μας μιλά για τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που ενέχει η Ενωση, τη διατήρηση του ερασιτεχνικού σωματείου εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, τη βαρύτητα του κόστους των μετακινήσεων και την αναβάθμιση του θεσμού του ορεινού αθλητισμού. Ο ίδιος ηγείται μιας προσπάθειας που έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει οι άνθρωποι της περιοχής, δηλώνοντας πως έχει μια διπλή υποχρέωση. Να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία του «ευ αγωνίζεσθαι» στο βουνό και παράλληλα να υποστηρίζει τον αθλητισμό. Το πώς τα καταφέρνει, μας το εξηγεί ο ίδιος. Οπως διαπιστώθηκε από τη ροή της κουβέντας μας, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν μπορεί να είναι σε μια ορεινή επαρχιακή περιοχή που συχνά πυκνά κλυδωνίζεται από πολλά προβλήματα και που πάντα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Είστε ο γενικός αρχηγός σε μία πολύ δραστήρια αθλητική ένωση. Αυτοί που σας ξέρουν βλέπουν έναν άνθρωπο με πολύ έντονη παρουσία εντός κι εκτός γηπέδων. Από πού πηγάζει όλος αυτός ο δυναμισμός;
Από το «Ζήσε μια ζωή με νόημα» και νόημα έχει όταν δημιουργείς με πάθος, βάζεις στόχους, συνεργάζεσαι. Νόημα έχει όταν αγαπάς, συγχωρείς, υπομένεις, επιμένεις, πέφτεις, σηκώνεσαι. Πάθος σε ότι και αν κάνεις και όταν κάνεις κάτι με πάθος, πάντα αξίζει.

Ποια είναι η δράση της Αθλητικής Ενωσης Καλαβρύτων;
Πολύπλευρη και όχι μόνο αθλητική. Είναι μια δημιουργική απασχόληση μικρών και μεγάλων. Είναι μια μεγάλη οικογένεια που αθλείται αλλά και μοιράζεται, συνεργάζεται, δημιουργεί πυρήνες. Είναι ένα σχολείο που δεν βγάζει αθλητές αλλά ομάδες ανθρώπων που «μοιράζονται» και το «μοίρασμα» έχει περισσότερη αξία.

Ποιο είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που σας απασχολεί;
Ζούμε σε μια ορεινή επαρχιακή περιοχή με όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Μαζί με όλα τα προβλήματα, ένα ορεινό αθλητικό σωματείο έχει να αντιμετωπίσει τις συχνές και κοστοβόρες μετακινήσεις. Κάθε αγωνιστική χρονιά με τη συμμετοχή μας στα Πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών και Ακαδημιών, κάνουμε δεκάδες ταξίδια, πολλαπλασιάζοντας το οικονομικό κόστος.

Υπάρχουν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή;
Υπάρχουν και ευτυχώς που υπάρχουν γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Πρώτος αρωγός ο πρόεδρος της ομάδας Τάκης Βαρβιτσιώτης που πραγματικά «ματώνει» οικονομικά. Αρωγός μας και ο Δήμος Καλαβρύτων, που βοηθά σημαντικά τόσο στις υποδομές, όσο και οικονομικά, αλλά και οι χορηγοί της ομάδας. Σημαντική βοήθεια και από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που μέσα από την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά τους στηρίζουν σημαντικά

Πώς διατηρήθηκαν όλες αυτές οι ακαδημίες και οι αθλητικές ομάδες τη δύσκολη χρονιά της πανδημίας του κορονοϊού και των προβλημάτων που δημιούργησε στα ερασιτεχνικά σωματεία;
Πρωτόγνωρα όλα στην εποχή του κορονοϊού. Οπως όλα τα σωματεία, αναστείλαμε τις δραστηριότητές μας, αλλά όχι και τους σχεδιασμούς μας. Κάνουμε πλέον επανεκκίνηση, με την ίδια πετυχημένη συνταγή, ελπίζοντας ότι όλα σύντομα θα επανέλθουν στην κανονικότητα.
Τι σημαίνει αθλητισμός για εσάς;
Ο Αθλητισμός, όπως τον αντιλαμβάνομαι και τον έζησα, εκτός από την καθαυτή σωματική επίδραση στον αθλούμενο είναι και μια συναισθηματική λειτουργία. Η χαρά, η λύπη, ο φόβος, η αγωνία μαζί με την άμιλλα, την αλληλοβοήθεια, την φιλία, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη, όχι ενός «πρωταθλητή» αλλά ενός «ανθρώπου»

Και επειδή το μέλλον του αθλητισμού ενός τόπου είναι οι νέοι, μιλήστε μου για τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν σε έναν νέο άνθρωπο;
Αυτά ακριβώς που σας περιέγραψα και πριν. Η άθληση είναι απαραίτητο όπλο των νέων μας, στην προσπάθειά τους για την ολοκλήρωσή τους. Αυτή ακριβώς ήταν η οπτική των Αρχαίων Ελλήνων, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Αλήθεια σε τι επίπεδο βρίσκεται ο ορεινός αθλητισμός σε σχέση με τα άλλα αθλητικά σωματεία των πόλεων και εν προκειμένω στη δική σας Ένωση;
Μπορούμε να πούμε σε «υψηλό επίπεδο». Μπορεί να έχουμε δυσανάλογα προβλήματα αλλά καμαρώνουμε για την ποιότητα και την οργάνωση. Άλλωστε το «βαρύ» όνομα των Καλαβρύτων δεν θα μπορούσε να κάνει «εκπτώσεις».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να είσαι αυστηρός απέναντι σε έναν αθλητή 6 χρόνων;
Είμαστε τυχεροί που οι προπονητές μας που έχουν την ευθύνη για τα παιδιά μας, είναι σε θέση να ψυχολογήσουν, να λειτουργήσουν ως παιδαγωγοί και να διαχειριστούν τους μικρούς, παθιασμένους αθλητές μας. Δύσκολο αλλά το πετυχαίνουν.

Τι άλλο θα δούμε φέτος από την Αθλητική Ενωση Καλαβρύτων;
Η Α.Ε. Καλαβρύτων και φέτος θα συνεχίσει με την ίδια επιμονή και οργάνωση. Αυτά μας έφεραν στην Α΄ κατηγορία Αχαΐας, αυτά έφτιαξαν την γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στη Γ Εθνική, αυτά συντηρούν τις Ακαδημίες μας. Συνεχίζουμε με πίστη και πάθος, σαν μια οικογένεια για να αναδείξουμε τον αθλητισμό μας και να συνεχίσουμε τη φήμη μας ως ομάδα πρότυπο.

ΑΕ Καλαβρύτων: Είμαστε μία μεγάλη αθλητική οικογένεια που μοιράζεται και δημιουργεί

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία του ΚΚΕ στη Δυτική Αχαΐα: Αναδείχθηκαν οι τραγικές ελλείψεις προστασίας του λαού και της περιουσίας του
Πάτρα: Τον έπιασαν με κουμπαρά και κοσμήματα - Προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς
Πάτρα - Απίστευτο: Λειτουργούσε κατάστημα εστίασης παρά το «λουκέτο» - Επεσαν «καμπάνες» άνω των 25.000 ευρώ
Η Χριστίνα Αλεξοπούλου επισκέφθηκε το «Άλμα Ζωής» - Τι συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο