ΑΕΙ σε αναταραχή: Διαμαρτυρίες για τις επιλογές διοικούντων

Του πρώτου κύκλου των διαμαρτυριών για τις επιλογές των προϊσταμένων, ακολούθησε ο χθεσινός που αφορά στη μετακίνηση του αναπληρωτή προϊσταμένου της φοιτητικής εστίας, Γιώργου Αθανασόπουλου, στην ίδια διοικητική βαθμίδα αλλά της Τεχνικής Υπηρεσίας.

ΑΕΙ σε αναταραχή: Διαμαρτυρίες για τις επιλογές διοικούντων

Κλίμα αναταραχής συνεχίζει να επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών στον απόηχο της διαδικασίας επιλογής των προϊσταμένων και μετακινήσεις στελεχών σε άλλες διοικητικές θέσεις.

Του πρώτου κύκλου των διαμαρτυριών για τις επιλογές των προϊσταμένων, ακολούθησε ο χθεσινός που αφορά στη μετακίνηση του αναπληρωτή προϊσταμένου της φοιτητικής εστίας, Γιώργου Αθανασόπουλου, στην ίδια διοικητική βαθμίδα αλλά της Τεχνικής Υπηρεσίας. Το θέμα ανέδειξε χθες η «Π» και με την πολιτική χροιά που επέλεξε να δώσει ο κ. Αθανασόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα απασχολεί έντονα την πανεπιστημιακή κοινότητα που θέτει προβληματισμούς και ερωτήματα. Ανάμεσα σε αυτούς και πρώην αντιπρύτανης.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, μιλώντας στην «Π» ανέφερε: «Τη Δευτέρα ο κ. Αθανασόπουλος θα μετακινηθεί σε μία θέση αντίστοιχη βαθμολογικά και μισθολογικά με αυτή που υπηρετούσε μέχρι σήμερα. Κι αυτή η θέση είναι στην Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου μας. Κανείς δεν είναι μόνιμος σε καμία θέση. Είναι αδύνατον όταν υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε κάποιες υπηρεσίες και σε κάποιες άλλες υπάρχει πλεόνασμα να μην μπορούμε να μετακινήσουμε ανθρώπους και να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε στο πανεπιστήμιο».

ΑΕΙ σε αναταραχή: Διαμαρτυρίες για τις επιλογές διοικούντων

Ο Χρήστος Μπούρας

Στο ερώτημά μας, αν προηγείται ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων για την αλλαγή του εργασιακού τους περιβάλλοντος ή και του αντικειμένου – ζήτημα που θέτει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών – ο κ. πρύτανης μας απάντησε: «Ο κ. Αθανασόπουλος είχε ενημερωθεί. Από τις 100 μετακινήσεις που κάναμε οι 70-80 έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων».

Σε ό,τι αφορά τη «μουρμούρα» που γίνεται στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού βήματος, ο κ. Μπούρας ανέφερε: «Ο καθένας μπορεί να ρωτάει οτιδήποτε θέλει. Από κει και πέρα όποιος ζει στον χώρο του πανεπιστημίου και έχει ασκήσει και διοίκηση γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί και επομένως δεν δικαιολογείται να θέτει ερωτήματα».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απευθυνθήκαμε για το θέμα και στον πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, Μανώλη Αποστολάκη. «Ο Σύλλογός μας είναι αντίθετος με τη μετακίνηση εργαζομένου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. Ο κ. Αθανασόπουλος συμπληρώνει 37 χρόνια στη θέση αυτή και είναι λίγο πριν τη σύνταξή του. Ηταν επιτυχημένος έχει κάνει έργο έχει προσφέρει στην εστία για πολλά χρόνια κι αυτό το αναγνωρίζει και ο κ. πρύτανης όπως μας ανέφερε στη συνάντηση που είχαμε προχθές μαζί του. Για να υπάρχει μία διοικητική ηρεμία θα πρέπει να ερωτάται ο συνάδελφος ή να του δίνονται εξηγήσεις για τους λόγους που μετακινείται».

ΑΕΙ σε αναταραχή: Διαμαρτυρίες για τις επιλογές διοικούντων

Ο Σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών υποστηρίζει ότι η όποια μετακίνηση θα πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου

Ο κ. Αποστολάκης υποστηρίζει ότι δεν τους δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις, από τον κ. Μπούρα, για τις συνθήκες μετακίνησης του κ. Αθανασόπουλου. Γενικώς τα τελευταία χρόνια, γίνονται μετακινήσεις πολλές φορές χωρίς καν να ενημερωθεί ο υπάλληλος».

Στο ερώτημά μας, εάν ο Σύλλογος αναγνωρίζει την αρμοδιότητα του πρυτανικού συμβουλίου να λαμβάνει αποφάσεις για υπηρεσιακές μεταβολές ο κ. Αποστολάκης μας απάντησε: «Φυσικά και είναι αρμοδιότητα του πρυτανικού συμβουλίου. Αυτό διοικεί βάση του νόμου. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ερωτάται ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Ως Σύλλογος, θα συνεδριάσουμε ως και θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στρασβούργο: Εγκαίνια της αίθουσας «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πάτρα: Κίνδυνος αυτοφώρου... αν δεν ολοκληρωθεί η «ΜΑΖΩΞΗ» τα μεσάνυχτα - Μήνυμα ΕΛΑΣ στους υπευθύνους
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορυφή Πύργου: Προληπτική εκκένωση του χωριού - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες ΒΙΝΤΕΟ - ΝΕΟΤΕΡΑ
Κορονοϊός: Φοβίζει ο δείκτης θετικότητας στην Αχαΐα - Σε ποιες περιοχές χτυπά «κόκκινο» - ΠΙΝΑΚΑΣ