“ΑΕΚ και ξερό Ψωμί” – Ένα κιτρινόμαυρο σπίτι στα Διγελιώτικα Αχαϊας! ΦΩΤΟ

“Δεν είναι ακριβώς οπαδοί μίας ομάδας Είναι κάτι σαν εκφραστές της συνέχειας της Κωνσταντινούπολης και του λαμπρού παρελθόντος της”

ΑΕΚ

Το προφιλ που διατηρεί στο facebook, ο Πατρινός Τεύκρος Σακελλαρόπουλος είναι σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα που μπορεί να ακολουθεί κάποιος. Γνωστός για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες ο πολιτικός μηχανικός συνεχίζει να απαθανατίζει μέσα από τον φακό του, στιγμές και ενδιαφέροντα σποτ τα οποία πάντα συνοδεύει με υπέροχα κείμενα βάζοντας μας ακριβώς μέσα στο νόημα της εκάστοτε φωτογραφίας.

Διαβάστε τι έγραψε για πολύ ιδιαίτερο σπίτι στα Διγελιώτικα Αχαίας:

Λοιπόν, για να εξηγηθούμε! Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε ποδοσφαιρική ομάδα ούτε ποτέ μου πάτησα το πόδι μου σε γήπεδο, εκτός από το γήπεδο των Προσφυγικών του πάλαι ποτέ “Πάτραι”! Στη γειτονιά μου ήταν, οπότε είτε μέσα από τις τρύπες των σκουριασμένων τσίγκων (τότε) είτε ελευθέρας, λόγω… “μαρίδας” έβλεπα κάποιους αγώνες. Και μία φορά, τώρα το θυμήθηκα, μάλλον δεκαετία του 70, στο γήπεδο της Παναχαϊκής όταν έπαιζε η άλλη ταλαίπωρη με τον Ολυμπιακό (και έχασε).

Η αφορμή όμως για το άρθρο αυτό είναι τριπλή:

Πρώτον: Η συγκεκριμένη κατοικία, την οποίαν εντόπισα και φωτογράφισα σήμερα στα Διγελιώτικα, τα οποία είναι οικισμός μεταξύ Αιγίου και Τεμένης (και διαθέτουν και θαυμάσια θάλασσα). Ο ιδιοκτήτης της καθόταν στο μπαλκόνι, οπότε ζήτησα την άδεια να την φωτογραφίσω, πράγμα, το οποίο με πολύ μεγάλη χαρά μου παραχώρησε. Ευγενέστατος με πληροφόρησε, πως το συγκεκριμένο οίκημα το έχουν επισκεφθεί όλα τα μεγάλα ονόματα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και μου ανέφερε παλαιότερους πολύ γνωστούς παίκτες!ΑΕΚ

Δεύτερον: Μου επιβεβαίωσε κάτι, το οποίο υπέθετα (υποψιαζόμουν), από όσες και όσους γνωστούς ΑΕΚτζήδες έχω γνωρίσει. Δεν είναι ακριβώς οπαδοί μίας ομάδας Είναι κάτι σαν εκφραστές της συνέχειας της Κωνσταντινούπολης και του λαμπρού παρελθόντος της. Όπως σας προανέφερα δεν γνωρίζω το σκεπτικό φιλάθλων άλλων ομάδων· και ο ΠΑΟΚ εμπεριέχει την Κωνσταντινούπολη στο αρκτικόλεξό του και τον δικέφαλο αετό. Μπορεί να ισχύει το ίδιο. Αλλά συγχωρέσατε μου την άγνοια.

Τρίτον: Πριν από λίγες εβδομάδες ήθελα να το σχολιάσω κάτι, το οποίο μου έκανε (πολύ θετική) εντύπωση, αλλά δεν προέκυψε, ωστόσο σήμερα με αφορμή το συγκεκριμένο οίκημα το πράττω. Ήταν η αντίδραση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ στην ανάθεση από τη διοίκηση κάποιας θέσης προπονητή σε παλαιότερο Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή της Εθνικής, ο οποίος έχει εκφραστεί με διάφορα σχόλια, τα οποία δεν παραπέμπουν σε κάτι “καλό” (δεν θα ήθελα ούτε το όνομά του να αναφέρω ούτε να σχολιάσω περαιτέρω). Την αντίδραση εναντίον του συγκεκριμένου την θεωρώ πολύ ορθή και αποτελεί μία ενδιαφέρουσα πτυχή ενός κεφαλαίου, το οποίο δεν έχω διερευνήσει επισταμένως. Ευκαιρία να αρχίσω να το κάνω.
Οι λοιποί φίλοι άλλων αθλητικών σωματείων μην με… κιτρινίσετε!
Και όπως γράφει στην πινακίδα ο αγαπητός φίλαθλος της ΑΕΚ (το αντιγράφω επακριβώς):

“Τι αξία έχει να ζής
αν δεν είσαι
ΑΕΚΤΖΗΣ !”

Ωραίος… προσθέτω!

ΑΕΚ