Αεροδρόμιο Αράξου: Από πού θα έλθουν φέτος οι τουρίστες – Θετικά τα μηνύματα για το 2023

Θετικά μηνύματα για θεαματική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο του Αράξου και αεροπορικές συνδέσεις με νέες αγορές.

Αεροδρόμιο Αράξου: Από πού θα έλθουν φέτος οι τουρίστες - Θετικά τα μηνύματα για το 2023
Θετικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν για το επόμενο καλοκαίρι, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Αχαΐας και της Ηλείας, από τις προκρατήσεις δωματίων που κάνουν οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού.
Αεροδρόμιο Αράξου: Από πού θα έλθουν φέτος οι τουρίστες - Θετικά τα μηνύματα για το 2023

Ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας

Οπως αποκάλυψε στον Peloponnisos FM 104,1 και στην εκπομπή «Πρωινός Τύπος» ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Αράξου που προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από ξένες πτήσεις τσάρτερ, ανέκαμψε σημαντικά το 2022 και το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αποκατασταθούν πλήρως οι απώλειες που προκάλεσαν η πανδημία του κορονοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το 2022 από το αεροδρόμιο Αράξου έγιναν συνολικά 884 πτήσεις και διακινήθηκαν 101.845 επιβάτες, εκ των οποίων 49.506 ήταν αφίξεις, 49.064 αναχωρήσεις και 3.275 διελεύσεις.

Ο κ. Γκουίτσας δήλωσε ότι έχει θετικά μηνύματα, παρά τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος μαζί με την πανδημία, στέρησαν από την περιοχή χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία που αποτελούσαν τρεις χώρες με σημαντική παρουσία στα ξενοδοχεία της Αχαΐας και της Ηλείας, ενώ μείωσαν δραστικά και την παρουσία τουριστών από τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

Ωστόσο, τα μηνύματα από τους τουριστικούς πράκτορες είναι θετικά για την αγορά της Βαλτικής, καθώς το καλοκαίρι αναμένεται ανάκαμψη επιβατών κυρίως από Λετονία και Λιθουανία και λιγότερο από την Εσθονία.

Ο αερολιμενάρχης είπε ακόμα ότι οι μεγάλες μονάδες φιλοξενίας περιμένουν σημαντική ανάκαμψη τουριστών από την Πολωνία, αλλά και την εισαγωγή νέων αεροπορικών συνδέσεων με Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, Γαλλία και ξανά μετά από χρόνια με την Ιταλία.

Ο κ. Γκουβίτσας ανέφερε ακόμα ότι το επόμενο καλοκαίρι, θα είναι πιο έντονη και τακτική η έλευση Ισραηλινών τουριστών που αρχίζουν να ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας.

Ολες αυτές οι αλλαγές, μαζί με τους κύριους πελάτες – αγορές της Γερμανίας, του Βελγίου, της Αυστρίας και της Ελβετίας, θα συμβάλουν στο να καλύψουμε πλήρως το κενό που άφησαν πίσω τους, οι απώλειες της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε ο κ. Γκουβίτσας.

«ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»

Παράλληλα, ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων, όχι μόνο για να αποκατασταθούν οι απώλειες σε τουριστική κίνηση, αλλά και για να επεκτείνουμε την προβολή της Δυτικής Ελλάδας και σε νέες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίες και η παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, στον δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο με το Λάππα, ο οποίος χθες είχε πλημμυρίσει μια ακόμα φορά, ενώ στερείται ηλεκτροφωτισμού. Ευχής έργο θα ήταν και η σύνδεση του αεροδρομίου με τον Προαστιακό, συμπλήρωσε ο κ. Γκουβίτσας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments