Αφιέρωμα: Ο υπερηχητικός Αρίωνας του σήμερα

Ο Αρίωνας είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του στίβου της Πάτρας με πολλές επιτυχίες.

Αιγιαλεια 2021 Ο Αρίων κρατάει ψηλά την σημασία του στίβου

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο Αρίωνας ήταν ένα άλογο, το οποίο φημιζόταν ότι ήταν ταχύτερο κι από τον άνεμο! Μάλιστα, ο ίππος αυτός, γιός του Ποσειδώνα και της Δήμητρας, είχε το ένα από τα πόδια του ανθρώπινο και ενίοτε φωνή ανθρώπου και μπορούσε να φτάσει με απίστευτη ταχύτητα από το ένα άκρο του κόσμου στο άλλο.
Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, οι άνθρωποι του Αρίωνα να βρουν καλύτερη ονομασία για τον σύλλογό τους, όταν ξεκινούσαν αυτήν την προσπάθεια πριν από 9 περίπου χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Αρίων Πατρών, όπως είναι η πλήρης του ονομασία, ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα πατρινών φίλων του στίβου, με την παρότρυνση του παλαιού προπονητή και παράγοντα του ΣΕΓΑΣ, Σπύρου Μπούσια, ο οποίος υπήρξε και ο «νονός» του συλλόγου.
Από την αρχή της λειτουργίας του και μέχρι σήμερα στηρίζεται προπονητικά στους έμπειρους και καταξιωμένους στο χώρο καθηγητές-γυμναστές Κώστα Μπούσια και Βασίλη Σουβαλιώτη. Το σημερινό προπονητικό τιμ πλαισιώνουν, εκτός των παραπάνω, ο Κώστας Ντιτίνος, με μεγάλη προπονητική εμπειρία σε συλλόγους της Θεσσαλονίκης και η Νικολία Καρανάσσου, αμφότεροι καθηγητές-γυμναστές με ειδικότητα στίβου.
ΣΤΟΙΧΟΙ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ…
Προτεραιότητα του συλλόγου στην εννιάχρονη λειτουργία του είναι η διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών-τριών των υποδομών μέσα από επιστημονικά προπονητικά πλάνα, προσαρμοσμένα στην ηλικία του κάθε παιδιού για την ανάπτυξη των ικανοτήτων του με τακτική, τεχνική και σωστή εκγύμναση. Το «ευ αγωνίζεσθε», ο σεβασμός του συναθλητή, η εκμάθηση και η τήρηση κανόνων, το αίσθημα της αλληλεγγύης, της προσπάθειας και η ομαδικότητα, αποτελούν αξίες που καλλιεργεί ο σύλλογος μέσα από την προπονητική διαδικασία. Ακολουθώντας αυτές τις λογικές ανάπτυξης πολλά παιδιά έχουν αναδειχθεί με διακρίσεις σε διασυλλογικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα. Από τον Νίκο Νικολόπουλο που κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο μετάλλιο το 2015 και μέχρι σήμερα αρκετοί αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου προερχόμενοι αποκλειστικά από τις ακαδημίες του έχουν κατακτήσει 13 μετάλλια σε Πανελλήνιους αγώνες και δύο εξ αυτών έχουν τιμηθεί με κλήση στις μικρές Εθνικές ομάδες.
Με επίγνωση σε ό,τι αυτό σημαίνει σε κόστος και ώρες δουλειάς, ο Αρίωνας καλλιεργεί το σύνολο σχεδόν των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού (δρόμους ταχύτητας και αντοχής, άλματα και ρίψεις).

 

1ο πανελ. μεταλλιο Αρίωνα 2015 Νικολόπουλος Κ16 Ναυπλιο arion 2021 k16 ARION team Loutraki 2021 Αποστολία Φραντζή Δέσποινα Λεκατσα Γκοτσόπουλος Μπούσιας Πανελ. Κ18 Βόλος 2021 Ασημένιο μετάλλιο

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ