«PanEll – Robotica.gr»: Η μεγάλη διάκριση και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής – ΦΩΤΟ

Με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αυτόματα οι «PanEll – Robotica.gr» πήραν και το «εισιτήριο» συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, Ερευνας και Καινοτομίαςπου θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, στο Χιούστον.

«PanEll - Robotica.gr»: Η μεγάλη διάκριση και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής - ΦΩΤΟ Οι μαθητές Κούλης, Μελίστας, Κούσκουρης, Παπακώστας, Μπάδας, Αμαραντίδης, Τσιμπούρης, Βαφέας και Ξαές

«Σύμπτωση επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωση» λέει η παροιμία η οποία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της αχαϊκης ομάδας «PanEll – Robotica.gr η οποία αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Εκπαιδευτική Ρομποτική και προκρίνεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στον φετινό Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FLL 2023, στο Houston του Texas.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 58 ομάδες από όλη την Ελλάδα από τις συνολικά 200 συμμετοχές στους περιφερειακούς διαγωνισμούς. Μάλιστα, με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αυτόματα οι «PanEll – Robotica.gr» πήραν και το «εισιτήριο» συμμετοχής στον μεγαλύτερο διαγωνισμό της FIRST παγκοσμίως, τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, Ερευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO LEAGUE 2023 που θα πραγματοποιηθεί 19-22 Απριλίου, στο Houston του Texas.

«PanEll - Robotica.gr»: Η μεγάλη διάκριση και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής - ΦΩΤΟ

Ολα τα παιδιά της ομάδας που δουλεύει μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια με συνεχόμενες διακρίσεις είναι μαθητές από την Αχαΐα και μόνο ο Γιώργος Μελίστας είναι από την γειτονική Ναύπακτο.

Την ομάδα αποτελούν οι εξής μαθητές:

Αλέξανδρος Μπάδας, 3ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

Γεώργιος Μελίστας, 1ο Λύκειο Ναυπάκτου

Δημήτρης Παπακώστας, Πρότυπο Λύκειο Πάτρας

Δημήτρης Τσιμπούρης, 1ο Γυμνάσιο Πάτρας

Κατερίνα Ξαές, Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη

Κωνσταντίνος Αμαραντίδης, 2ο Γυμνάσιο Αιγίου

Κωνσταντίνος Βαφέας, 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

Μιχάλης Κούσκουρης, Αρσάκειο Γυμνάσιο Πάτρας

Σωτήρης Η. Κούλης, 6ο Γυμνάσιο Πάτρας.

Προπονητές είναι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί Ανδρέας Τσιμπούρης και Μέμα Περδίκη.

 

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με τον υπεύθυνο προπονητή, Ανδρέα Τσιμπούρη, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη διάκριση των ταλαντούχων μαθητών.

«PanEll - Robotica.gr»: Η μεγάλη διάκριση και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής - ΦΩΤΟ

«Πραγματικά αξίζουν μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και για μένα κλειδί ήταν η ομαδική δουλειά που κάναμε» είπε αρχικά ο Ανδρέας Τσιμπούρης και πρόσθεσε: «Το προτζεκτ μας είχε δύο σκέλη. Το ένα σκέλος ήταν δράση από ρομπότ που έκανε αποστολές πάνω σε μία πίστα και ανάμεσα στις 58 ομάδες, πήραμε την 2η καλύτερη βαθμολογία.  Το άλλο σκέλος αφορούσε ένα θέμα σχετικά με την ενεργεία που ήταν η οδηγία από τους διοργανωτές. Σκεφτήκαμε και υλοποιήσαμε ένα πρότζεκτ που προσπαθούσε να επιλύσει προβλήματα σε φωτοβολταϊκα πάρκα. Φτιάξαμε σε μινιατούρα ένα πάρκο και προχωρήσαμε σε αντικαταστάσεις πάνελ που είχαν φθαρεί ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια. Σε αυτό το σκέλος, οι βαθμολογίες ξεπέρασαν το άριστα με απόδοση 113,9%. Η πρόσθεση των δύο βαθμολογίων μας έφερε στην 1η θέση στην γενική κατάταξη και αυτό δείχνει την πολύ καλή δουλειά που κάναμε όλοι. Αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά».

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ

Πλέον, το «στοίχημα» για την «PanEll – Robotica.gr» είναι ακόμα πιο μεγάλο, καθώς θα βρεθεί τον επόμενο μήνα στο Τέξας, δίπλα στις εγκαταστάσεις της NASA, όπου φιλοξενούνται οι κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο.

Δεν είναι κρυφό ότι κάθε χρόνο τον συγκεκριμένο διαγωνισμό παρακολουθούν εκπρόσωποι από μεγάλες εταιρείες στο κόσμο οι οποίοι επιδιώκουν να «κλέψουν» ιδέες ή να «τσιμπήσουν» ορισμένα απο τα αστέρια του μέλλοντος στο τομέα της ρομποτικής.

 

Ρωτήσαμε τον Ανδρέα Τσιμπούρη τι μπορεί να πετύχει η «PanEll – Robotica.gr» στο Τέξας…

«Πρώτα από όλα και μόνο ότι θα βρεθούμε στο Τέξας όπου χτυπά η καρδιά των κορυφαίων στην Ρομποτική αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και την Αχαΐα κατ΄ επέκταση» υπογράμμισε ο Ανδρέας Τσιμπούρης και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο ότι εκεί θα διαγωνιστούν οι κορυφαίες ομάδες, αλλά ότι θα διαγωνιστούν ομάδες με μεγάλη χρηματοδότηση από εταιρείες. Εμείς από την πλευρά μας θα πάμε στο Τέξας με στόχο να πετύχουμε μία ακόμα μεγάλη διάκριση.

«PanEll - Robotica.gr»: Η μεγάλη διάκριση και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής - ΦΩΤΟ

 

«Για να πάμε στο Τέξας για τον διαγωνισμό, απαιτούνται 20.000 ευρώ»

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός στο Χιούστον του Τέξας θα γίνει το τριήμερο 19-22 Απριλίου και όπως είναι κατανοητό πρόκειται για ένα δύσκολο ταξίδι.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει τα μέλη της PanEll – Robotica.gr να τρέξουν όλες τις διαδικασίες για να ταξιδέψουν εκεί και να παρουσιάσουν το έργο τους στον διαγωνισμό.

Το κόστος για την μετάβαση και την διαμονή όλων των μελών της ομάδας, στην πολιτεία της Αμερικής, αγγίζει τις 20.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προσπαθεί να συγκεντρώσει η ίδια, ώστε τελικά να μπορέσει να συμμετάσχει και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«PanEll - Robotica.gr»: Η μεγάλη διάκριση και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής - ΦΩΤΟ

«Από τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουμε θα χρειαστούμε μόνο για την μετάβασή μας, 20.000 ευρώ τα οποία δεν μας τα χρηματοδοτεί κάποιος και για αυτό θα προσπαθήσουμε να βρούμε χορηγίες» μας δήλωσε ο υπεύθυνος προπονητής Ανδρέας Τσιμπούρης ο οποίος συμπλήρωσε: «Ευτυχώς, υπάρχει ήδη ανταποκριση από φορείς που μας έχουν ενισχύσει τα προηγούμενα χρόνια, όμως ακόμα έχουμε δρόμο για να συγκεντρώσουμε το απαιτούμενο ποσό για την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό».

Πάντως ήδη η ομάδα των 11 ατόμων που αποτελούν την PanEll – Robotica.gr έχουν ξεκινήσει εντατικές προπονήσεις πάνω στο πρότζεκτ που θα παρουσιάσουν.
Μπορεί το νέο «στοίχημα» που καλούνται να κερδίσουν να είναι ακόμα πιο δύσκολο, όμως σε κάθε περίπτωση η Πάτρα θα μπει στον παγκόσμιο «χάρτη» ρομποτικής και είναι στο χέρι της να το εκμεταλευτεί ποικιλοτρόπως.

«PanEll - Robotica.gr»: Η μεγάλη διάκριση και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής - ΦΩΤΟ

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ