Αφράτη φριτάτα με μπέικον

image 622399

Υλικά

6 αβγά

5 φέτες μπέικον

1 φλ. τσαγιού γάλα

2 κ. σ. βούτυρο

1/2 κ. γλ. αλάτι

1/4 κ. γλ. πιπέρι

1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί.

Βήμα 2

Μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, περιστρέφοντας ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε από το λάδι σε λίγο χαρτί και κόψτε σε κομμάτια.

Βήμα 3

Χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε.

Βήμα 4

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει και γαρνίρετε με τα κρεμμύδια, το μπέικον και το τσένταρ.

Βήμα 5

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ